-

Header Ads

Νέα Κυκλοφορία: Γιάννης Παξιμαδάκης - Τα Ρεμπέτικα του Ψαραντώνη


 

Γνωρίζοντας και παίζοντας χρόνια με τον Ψαραντώνη, μου ‘χε εκφράσει την επιθυμία να δημιουργήσουμε από κοινού ένα δίσκο με ρεμπέτικα και σμυρναίικα δημώδη τραγούδια. Μου είχε εξιστορήσει ότι ο ίδιος με τα αδέλφια του, το Νίκο και το Γιάννη Ξυλούρη, πολλές φορές στα πανηγύρια τραγουδούσαν ρεμπέτικα και ζεϊμπέκικα. Για παράδειγμα το «Δεν ξαναπαίζω ζάρια πια», την «Φραγκοσυριανή», «Συννεφιασμένη Κυριακή» και άλλα.

Ο Ψαραντώνης μου διηγήθηκε πως ο Στέλιος Φουσταλιέρης γνώριζε πολύ καλά τα ρεμπέτικα τραγούδια και τους συνθέτες καθώς είχε ζήσει χρόνια στον Πειραιά με αυτούς. Δένοντάς τους μια στενή φιλία και παρέα αγάπησε περισσότερο το είδος αυτό και αργότερα στην Πλάκα συνεργάστηκε με τον Ρεμπέτη Γιώργο Μουφλουζέλη.

Έτσι ο Ψαραντώνης γνωρίζοντάς με και βλέποντας την αγάπη μου για το Ρεμπέτικο και το παραδοσιακό τραγούδι, ήταν πολλές φορές που μέσα από παρέες παίξαμε όλα αυτά τα τραγούδια του δίσκου καθώς και άλλα και θελήσαμε μαζί, να σας δώσουμε ένα δείγμα της φιλίας μας.

Πιστεύω ότι ο Ψαραντώνης με τον δικό του μοναδικό τρόπο, σπάει τα στερεότυπα καλούπια και ξανακάνει δικά του τα ρεμπέτικα τραγούδια, τα ρεμπέτικα του Ψαραντώνη.

Γιάννης Παξιμαδάκης

Καλή ακρόαση

Από το Blogger.