-

Header Ads

ΜΟΥΣΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΓΙΑ ΤΑ «200 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ»

 


Από την μουσικό όμιλο  «Γ.ΓΚΕΡΕΔΑΚΗΣ - ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΥΛΗ ΚΡΗΤΗΣ»

  Παρουσιάζεται  ένα νέο τραγούδι επετειακού χαρακτήρα με ασυνήθιστο χρώμα και ιδιοσυγκρασία, αφού κυριαρχεί ο επικός ήχος της  Τρομπέτας  συνδυασμένος με τα Κρητικά όργανα  λύρα  και μαντολίνο, που συνυπάρχουν όμορφα  και αρμονικά, συνθέτοντας ένα νέο Κρητικό εμβατήριο για την πατρίδα και την ελευθερία.

 

«ΤΟΥΡΚΕ ΚΑΤΣΕ ΚΑΛΑ»

Σύνθεση: Γιώργος Γκερεδάκης - Στίχοι :  Γιάννης  Καπετανάκης Ερμηνεία:  Αντώνης Χαριτάκης -  Τρομπέτα Δημήτρης Παπουτσάκης και Λύρα Μαρίνος Κολοβός.

Σαν Κρήτες ευαισθητοποιημένοι στις εποχές και στις εξελίξεις ο Καλλιτεχνικός όμιλος «Γ.ΓΚΕΡΕΔΑΚΗΣ-ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΥΛΗ» που δραστηριοποιείται εδώ και 18 χρόνια στα μουσικά δρώμενα της Κρήτης και όχι μόνο,  δημιούργησε και παρουσιάζει για το «ΜΟΥΣΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2021» σε μια  επετειακού χαρακτήρα μουσικοχορευτική παράσταση σε μουσική και ενορχήστρωση του Γιώργου Γκερεδάκη , με τίτλο «Οι τρεις Αετοί - 200 ΧΡΟΝΙΑ» με 15 τραγούδια και μουσικές . Στα πλαίσια αυτά σήμερα σαν απαρχή των εκδηλώσεων του ομίλου παρουσιάζεται σήμερα αυτό το τραγούδι .

Όπως λέει ο υπεύθυνος του Ομίλου   Γιώργος Γκερεδάκης «Ο σκοπός της δημιουργικής  αυτής αναφοράς είναι εφέτος να τιμήσομε και να επαναφέρουμε στη μνήμη μας σαν πολίτες ενός έθνους το γεγονός της Ελληνικής Επανάστασης, με αφορμή πάντα τα 200 χρόνια που πέρασαν από τότε. Δεν πρέπει να ξεχνά κανείς Έλληνας το φόρο αίματος, τον κατατρεγμό και τις θυσίες για να είμαστε σήμερα ένα Έθνος ανεξάρτητο και ελεύθερο.

Μελετώντας  την ιστορία  μας παρατηρούμε όλα εκείνα όσα χάραξαν την πορεία του λαού μας προς το σήμερα.   Πόλεμοι, πολιτικές αποφάσεις και πρωτοβουλίες, εξεγέρσεις και επαναστάσεις, διαμάχες, εμφυλίους κλπ.  Έτσι λοιπόν βρισκόμαστε στην νέα πραγματικότητα, λόγο όλων αυτών των συνθηκών, την οποία  οφείλουμε να τιμήσουμε ο καθένας  από το δικό του μετερίζι, με απλές και προσωπικές  έστω δυνάμεις, προϋποθέσεις και δημιουργίες» .

Από το Blogger.