-

Header Ads

Νέο επιδοτούμενο πρόγραμμα για ανέργους στον κλάδο του τουρισμού


 Με επιδότηση έως 2.458€

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ: ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ

ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΕ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ  

Νέο πρόγραμμα επιδοτούμενης κατάρτισης αλλά και επιδοτούμενης πρακτικής άσκησης σε επιχειρήσεις τουρισμού άνοιξε για 6.650 ανέργους σε όλη την Ελλάδα, εκ των οποίων: 994 θα είναι απόφοιτοι Πανεπιστημίων/ΤΕΙ και 5.656 θα είναι απόφοιτοι υποχρεωτικής, δευτεροβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Σκοπός της δράσης είναι η επίτευξη μιας δομημένης πορείας εισόδου των άνεργων νέων στην αγορά εργασίας, η οποία δυνητικά καταλήγει στην τοποθέτησή τους σε θέσεις απασχόλησης σε επιχειρήσεις που εξυπηρετούν και ενισχύουν άμεσα ή έμμεσα τον τουρισμό και το τουριστικό προϊόν της χώρας. Ενδεικτικά δε αναφέρονται ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, επιχειρήσεις τουριστικών καταλυμάτων, επιχειρήσεις σύνθετης τουριστικής ανάπτυξης, επιχειρήσεις συνεδριακού τουρισμού, επιχειρήσεις εκθεσιακού τουρισμού, επιχειρήσεις δραστηριοποίησης σε υπηρεσίες εστίασης, τουριστικά γραφεία, αεροπορικές και ακτοπλοϊκές επιχειρήσεις, εταιρείες μεταφορών και επιχειρήσεις ενοικίασης αυτοκινήτων, επιχειρήσεις κρουαζιέρας, επιχειρήσεις επαγγελματικών σκαφών, λειτουργίας μαρίνων, επιχειρήσεις επίγειας εξυπηρέτησης αεροσκαφών καθώς και επιχειρήσεις εξυπηρέτησης των ανωτέρω, μέλη ή μη του Σ.Ε.Τ.Ε.

Στο πλαίσιο της δράσης θα υλοποιηθεί μία ολοκληρωμένη δέσμη παρεμβάσεων που θα περιλαμβάνει:

  • Πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης 80 ωρών
  • Πρακτική άσκηση των ωφελουμένων σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα που εξυπηρετούν και ενισχύουν άμεσα ή έμμεσα τον τουρισμό και το τουριστικό προϊόν της χώρας συνολικής διάρκειας 420 ωρών σε 2 φάσεις (200 ώρες θα αφορούν την ομαλή ένταξη και ενσωμάτωση του καταρτιζόμενου στο εργασιακό περιβάλλον της επιχείρησης- α΄ φάση και 220 ώρες θα αφορούν δεξιότητες που συνδέονται με τις προδιαγραφές της θέσης πρακτικής άσκησης - β΄ φάση). Η διάρκεια της πρακτικής άσκησης στο σύνολό της (α΄ και β΄ φάση), δεν θα υπερβαίνει τους 6 μήνες.
  • Υπηρεσίες υποστήριξης και συμβουλευτικής καθοδήγησης των καταρτιζομένων από τον πάροχο κατάρτισης, πριν και κατά τη διάρκεια της πρακτικής άσκησης, που αφορούν α) στη διάγνωση και κατάλληλη σύζευξη των εκπαιδευτικών αναγκών/δεξιοτήτων των καταρτιζομένων με τις ανάγκες των επιχειρήσεων, β) στην τοποθέτηση, παρακολούθηση και εποπτεία του καταρτιζόμενου από τον πάροχο κατάρτισης στην επιχείρηση πρακτικής άσκησης, μέσω του επόπτη Πρακτικής και γ) σε επιπρόσθετες υπηρεσίες για την μετατροπή της πρακτικής άσκησης του καταρτιζόμενου σε σύμβαση εξαρτημένης εργασίας και την τοποθέτηση του στην επιχείρηση πρακτικής.

Επίσης, στο πλαίσιο της πράξης θα υλοποιηθεί ένα πρόγραμμα πιστοποίησης των ωφελουμένων του Έργου στις 7 τουλάχιστον ειδικότητες, όπως αυτές περιγράφονται στο κεφάλαιο 4.1 της πρόσκλησης που έχουν αναπτυχθεί και επαγγελματικά περιγράμματα θα διενεργήσουν Φορείς Πιστοποίησης που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα ή/και διεθνώς και οι οποίοι είναι διαπιστευμένοι, σύμφωνα με το Πρότυπο ISO/IEC 17024 (από Εθνικούς ή Διεθνείς Φορείς) ή άλλα αναγνωρισμένα Διεθνή πρότυπα, να χορηγούν πιστοποιητικά για της συγκεκριμένες ειδικότητες. Οι δαπάνες πιστοποίησης των ωφελουμένων καλύπτονται, όπως προβλέπεται από τις αποφάσεις ένταξης, από τον Δικαιούχο και δεν περιλαμβάνονται στην Επιταγή Εισόδου στην αγορά εργασίας.

Στο πλαίσιο μελλοντικής δράσης, επιχειρήσεις που θα προβούν στην πρόσληψη του ωφελουμένου μετά τη λήξη της πρακτικής άσκησης, δύνανται να επιχορηγηθούν. Οι όροι και οι προϋποθέσεις της επιχορήγησης θα αποτελέσουν αντικείμενο άλλης δράσης.


Εκπαιδευτικό Επίδομα για τους Ανέργους

Περιλαμβάνει το επίδομα θεωρητικής κατάρτισης και το επίδομα πρακτικής άσκησης. Το εκπαιδευτικό επίδομα ανέρχεται σε:

α) Για τους αποφοίτους ΑΕΙ/ΤΕΙ 2.458€ (συμπεριλαμβανομένων των νομίμων κρατήσεων) εκ των οποίων 400€ αντιστοιχούν στο επίδομα θεωρητικής κατάρτισης και 2.058€ συνολικά, αντιστοιχούν στο επίδομα πρακτικής άσκησης (980€ για την α΄ φάση και 1.078 € για την β΄ φάση).

β) για τους αποφοίτους Δευτεροβάθμιας/Μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης 2.248€ (συμπεριλαμβανομένων των νομίμων κρατήσεων) εκ των οποίων 400€ αντιστοιχούν στο επίδομα θεωρητικής κατάρτισης και 1.848 € συνολικά, στο επίδομα πρακτικής άσκησης ( 880€ για την α΄ φάση και 968€ για την β΄ φάση).

Στο ως άνω εκπαιδευτικό επίδομα έχει ληφθεί υπόψη και η κάλυψη των αναγκών μετακίνησης των ωφελουμένων κατά τη διάρκεια του προγράμματος.

Η προθεσμία υποβολής της ηλεκτρονικής αίτησης συμμετοχής των ωφελουμένων αρχίζει από 11/3/2016 και λήγει την 10/4/2016 και ώρα 24.00.

Το φυσικό αντικείμενο των προγραμμάτων κατάρτισης (θεωρία και πρακτική) θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 31/10/2017.


Ολοκληρωμένες Υπηρεσίες dp studies

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studes αδειοδοτημένος από το Υπουργείου Παιδείας ως Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Επιπέδου 2 (Αρ. Αδείας: 2000146), με υπευθυνότητα και πείρα 20 χρόνων στον χώρο της επαγγελματικής κατάρτισης, της συμβουλευτικής και του επαγγελματικού προσανατολισμού, αναλαμβάνει την υλοποίηση του προγράμματος στον Νομό Ηρακλείου, με σύγχρονα προγράμματα κατάρτισης και πρακτικής άσκησης προσφέροντας:
  
  • Συνεδρίες Συμβουλευτικής για κάθε άνεργο.
  • Πιστοποίηση Ειδικότητας ανάλογα με το πρόγραμμα. Το dp studies συνεργάζεται με αναγνωρισμένους φορείς Πιστοποίησης που προσφέρουν έγκυρα και αναγνωρισμένα στην Ελλάδα Διπλώματα.
  • θέση εργασίας στις πιο αξιόλογες επιχειρήσεις της Κρήτης με τις οποίες έχουμε υπογράψει σύμβαση συνεργασίας. Το dp studies διαθέτει μια λίστα με τις καλύτερες εταιρείες οι οποίες συνεργάζονται χρόνια μόνο με το dp studies σε θέματα κατάρτισης, συμβουλευτικής και ανθρώπινου δυναμικού.
  • Ημερίδες για θέματα επαγγελματικού προγραμματισμού και ένταξης στην αγορά εργασίας (Δείτε video από παλαιότερες ημερίδες)
  • τους πιο σύγχρονους χώρους κατάρτισης και τα πιο σύγχρονα εργαστήρια.


Αιτήσεις Ανέργων μέχρι 10/4/2016

Για τη συμμετοχή σας στο πρόγραμμα, θα πρέπει να υποβάλλετε την «Αίτηση Συμμετοχής» μέχρι 10/4/2016.

Τηλεφωνήστε στο dp studies (2810.313.603, 2810.285.627, 2810.24.00.24) για να σας κάνουμε την ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ και να σας ενημερώσουμε για το αν επιλεγείτε στο πρόγραμμα.

Εναλλακτικά μπορείτε να συμπληρώσετε ηλεκτρονικά την αίτηση συμμετοχής πατώντας: Αίτηση Συμμετοχής Ανέργων για το νέο Voucher Τουρισμού .


Δικαιολογητικά

Τα απαραίτητα δικαιολογητικά που πιστοποιούν την ορθότητα των στοιχείων της αίτησης, είστε υποχρεωμένοι να τα προσκομίσετε μετά την ανακοίνωση των προσωρινών αποτελεσμάτων των επιτυχόντων (αν είστε στους επιτυχόντες του προγράμματος). Η αποκλειστική προθεσμία προσκόμισης των δικαιολογητικών είναι: 15 ημέρες από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων. Επειδή όμως υπάρχει περίπτωση να έχετε κάνει λάθος στα στοιχεία που δηλώσατε στην αίτηση, καλό θα ήταν να προσκομιστούν τα δικαιολογητικά από τώρα στο dp studies, ώστε να ελεγθούν και να είμαστε σίγουροι για την ορθότητα των στοιχείων. Να σημειωθεί ότι, αν γίνει λάθος στα στοιχεία σας και δεν διορθωθεί πριν την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τότε η αίτηση θεωρείται άκυρη.

Τα δικαιολογητικά αναγράφονται στην 52 και 53 σελίδα της πρόσκλησης της δράσης και είναι τα εξής:


Για την ομάδα ωφελουμένων «Απόφοιτοι Πανεπιστημίων/ ΤΕΙ»

  • Επικυρωμένο αντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας, διαβατήριο ή άλλο πιστοποιητικό ταυτοπροσωπίας.
  • Αντίγραφο του πτυχίου εκπαιδευτικού ιδρύματος ανώτατης/ανώτερης εκπαίδευσης της Ελλάδας ή του εξωτερικού αναγνωρισμένο από το ΔΟΑΤΑΠ, στο οποίο θα πρέπει να αναγράφεται ο βαθμός και η ημερομηνία κτήσης του (διαφορετικά να συνοδεύεται από άλλο επίσημο έγγραφο του Πανεπιστημίου/ τεχνολογικού εκπαιδευτικού ιδρύματος στο οποίο θα αναγράφεται η σχετική πληροφορία) ή αντίγραφο βεβαίωσης περί αναγνωρισμένων επαγγελματικών προσόντων, πτυχιούχων τυπικής ανώτατης/ανώτερης εκπαίδευσης, από το ΣΑΕΙ ή το ΣΑΕΠ.
  • Αντίγραφο τυχόν μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών από εκπαιδευτικό ίδρυμα της Ελλάδας ή του εξωτερικού αναγνωρισμένο από το ΔΟΑΤΑΠ.
  • Αντίγραφα πιστοποιητικών γνώσης ξένων γλωσσών εφόσον υπάρχουν, σύμφωνα με το ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ι της παρούσας πρόσκλησης.
  • Αντίγραφο του Εκκαθαριστικού της Εφορίας ατομικό ή οικογενειακό του οικονομικού έτους 2015 (εισοδήματα 2014).
  • Αντίγραφο της κάρτας ανεργίας του εν ισχύ.
  • Σε περίπτωση που έχει συμπληρώσει το τυποποιημένο έντυπο/φόρμα εξατομικευμένης παρέμβασης και έχει συμφωνήσει σε Ατομικό Σχέδιο Δράσης προγενέστερα του τελευταίου τετραμήνου πριν από την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής στο πλαίσιο της παρούσας, δηλαδή πριν από την 01/12/2015, υποχρεούται επιπλέον να υποβάλλει Υ/Δ ότι σε αυτό το διάστημα (από την ημερομηνία ολοκλήρωσης του ΑΣΔ έως την ημερομηνία υποβολής της αίτησης) δεν έχει συμμετάσχει σε καμία ενεργητική πολιτική απασχόλησης.
  • Φωτοτυπία 1ης σελίδας Τραπεζικού λογαριασμού Τράπεζας (όπου φαίνεται το ΙΒΑΝ), στον οποίο να είστε αποκλειστικός δικαιούχος, είτε πρώτος δικαιούχος σε περίπτωση κοινού λογαριασμού.
  • Υ/Δ ότι δεν είστε μαθητής, σπουδαστής ή φοιτητής και ότι τα προσκομιζόμενα έγγραφα είναι γνήσια αντίγραφα των πρωτοτύπων.


Για την ομάδα ωφελουμένων «Απόφοιτοι υποχρεωτικής, δευτεροβάθμιας ή μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης»

  • Επικυρωμένο αντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας, διαβατήριο ή άλλο πιστοποιητικό ταυτοπροσωπίας.
  • Αντίγραφο τίτλου σπουδών.
  • Αντίγραφο του Εκκαθαριστικού της Εφορίας ατομικό ή οικογενειακό του οικονομικού έτους 2015 (εισοδήματα 2014).
  • Αντίγραφο τίτλου σπουδών σχολής τουριστικών επαγγελμάτων τυπικής εκπαίδευσης, εφόσον υπάρχει.
  • Αντίγραφα πιστοποιητικών γνώσης ξένων γλωσσών εφόσον υπάρχουν, σύμφωνα με το ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ι της παρούσας πρόσκλησης.
  • Αντίγραφο της κάρτας ανεργίας του εν ισχύ.
  • Επικυρωμένο αντίγραφο της κάρτας ανεργίας του εν ισχύ.
  • Σε περίπτωση που έχει συμπληρώσει το τυποποιημένο έντυπο/φόρμα εξατομικευμένης παρέμβασης και έχει συμφωνήσει σε Ατομικό Σχέδιο Δράσης προγενέστερα του τελευταίου τετραμήνου πριν από την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής στο πλαίσιο της παρούσας, δηλαδή πριν από την 01/12/2015, υποχρεούται επιπλέον να υποβάλλει Υ/Δ ότι σε αυτό το διάστημα (από την ημερομηνία ολοκλήρωσης του ΑΣΔ έως την ημερομηνία υποβολής της αίτησης) δεν έχει συμμετάσχει σε καμία ενεργητική πολιτική απασχόλησης.
  • Φωτοτυπία 1ης σελίδας Τραπεζικού λογαριασμού Τράπεζας (όπου φαίνεται το ΙΒΑΝ), στον οποίο να είστε αποκλειστικός δικαιούχος, είτε πρώτος δικαιούχος σε περίπτωση κοινού λογαριασμού.
  • Υ/Δ ότι δεν είστε μαθητής, σπουδαστής ή φοιτητής και ότι τα προσκομιζόμενα έγγραφα είναι γνήσια αντίγραφα των πρωτοτύπων.


Αν επιθυμείτε να κατεβάσετε σε pdf τα δικαιολογητικά του Voucher Τουρισμού, πατήστε Δικαιολογητικά Voucher Τουρισμού.

Έπειτα συγκεντρώστε τα και προσκομίστε τα σε κάποιο από τα παραρτήματα του dp studies:

  • 1ο Παράρτημα: Κορωναίου 4 (Κέντρο Ηρακλείου) – τηλ. 2810.24.00.24
  • 2ο Παράρτημα: Μελίνας Μερκούρη 64 (Θέρισος)   – τηλ. 2810.313.603


Αιτήσεις Εταιρειών

Αν έχετε επιχείρηση και ενδιαφέρεστε να χρησιμοποιήσετε ανέργους από το εν λόγω προγραμμα, συμπληρώστε την αίτηση συμμετοχής για εταιρείες πατώντας Αίτηση Εταιρείας για το Voucher Τουρισμού.
Από το Blogger.