-

Header Ads

Αλέξανδρος Παπαδάκης - Άνυδρος αθός


«Ο κόσμος στον οποίο ζούμε είναι θαυμαστός και πανέμορφος. Ένα όμορφο ηλιοβασίλεμα, ο ήχος της θάλασσας, ένα δροσερό αέρι που κατεβαίνει από τα όρη, η ομορφιά ενός κοριτσιού, το γέλιο ενός παιδιού μπορούν να φτιάξουν την διάθεση του ανθρώπου. Μία, λοιπόν, από τις ωραιότερες – αλλά και τραγικότερες - εικόνες που μπορεί να αντικρύσει κάποιος είναι και η προσπάθεια ενός καρπού να ανθίσει – ειδικά του άνυδρου. Πόση δύναμη χρειάζεται για να σπάσει η Ζωή το σκληρό κέλυφος ενός ‘μαξουλιού’, βρισκόμενη σε δύσκολες συνθήκες και με ελάχιστα εφόδια, παλεύοντας να ανυψωθεί προς τον ήλιο για να τραφεί. Κι εδώ ακριβώς βρίσκεται η τραγικότητα της ζωής: στο κύριο αυτό στάδιο η Ζωή περνά την πρώτη της μεγάλη δοκιμασία και κρίνεται η επιβίωση ή ο θάνατος. Τελικά το όμορφο είναι σκληρό πολλές φορές και κατακτάται δύσκολα.»

Αλέξανδρος Παπαδάκης

Η δισκογραφική εταιρεία «Αεράκης – Κρητικό Μουσικό Εργαστήρι & Σείστρον» έχοντας συνεργαστεί στο παρελθόν με τον Αλέξανδρο Παπαδάκη με το «Κανάρι μου» (2007) και το «Στου καραβιού την πλώρη» (2010), συνεχίζει επισφραγίζωντας αυτή την ωραία συνεργασία, ερχόμενοι στο σήμερα, με την τρίτη σε σειρά δισκογραφική δουλειά του και είμαστε σίγουροι ότι το έργο αυτό θα αποτελέσει πρόταση, αφού πρόκειται για μια καταγραφή της μουσικής παράδοσης της Κρήτης, η οποία θεωρούμε ότι μπορεί να αποτελέσει ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα του Κρητικού μουσικού πολιτισμού.

«Άνυδρος αθός» τιτλοφορείται ο νέος διπλός ψηφιακός δίσκος που μας χαρίζει ο Αλέξανδρος Παπαδάκης με την παρέα του Γιώργη Ψαράκη, Ιδομενέα Καμηλάκη και Γιάννη Βεργαδή, μία ανθολογία γνωστών κομματιών όπως «Κοντυλιές τση νύχτας», «Σειρές συρτών», «Πραματευτής», «Γιασεμάκι», «Νυφιάτικο», «Μελαμπιανά» κ.α, αλλά και νέων κομματιών όπως «Άνυδρος αθός», «Στου Χανιαλή», «Χάση κόσμου».

Η εταιρεία μας, έχοντας βαθιά μέσα της το αίσθημα της ευθύνης και γνωρίζοντας την προσωπικότητα του Αλέξανδρου Παπαδάκη, ενός ανθρώπου με υψηλό το αίσθημα του σεβασμού προς την Κρητική μουσική παράδοση αλλά και γνώσης προς αυτήν και την ιστορία της, με το γνωστό του ήθος και πρεπιά που τον χαρακτηρίζει σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο, θέλει να τον ευχαριστήσει για ακόμη μία φορά που μας εμπιστεύθηκε και την τρίτη του κατά σειρά δισκογραφική δουλειά, τον "Άνυδρο αθό" του!

Στοχεύουμε πάντα στη γέννα τόσο όμορφων και ατόφιων μουσικών στολιδιών που προκύπτουν μέσα από δυσκολίες και κακοτοπιές, όμως έχουν τεράστια και διαχρονική αξία στο τέλος! Και όταν μετά από αγώνα κατακτάς την ομορφιά, τότε το λιγότερο που μπορείς να νιώθεις είναι ευγνώμων και υπερήφανος!

Κεντρική διάθεση:
Αεράκης – Κρητικό Μουσικό Εργαστήρι & Σείστρον
Πλ. Κοραή 14, Τ.Κ 71202
Ηράκλειο Κρήτης
Τηλ./Fax: 2810225758
www.aerakis.net




Από το Blogger.