-

Header Ads

Και... το Όσκαρ πάει στην Κρήτη!


Με χρυσό τουριστικό Όσκαρ και άλλο ένα ασημένιο βραβείο στις βαλίτσες της, έφυγε η Κρήτη από τη διοργάνωση Tourism Awards 2015. Για την Κρήτη και την Περιφέρεια είναι μια πολύ σημαντική διάκριση με σημείο αναφοράς τον τουρισμό.

Η τελετή βράβευσης έγινε χθες το βράδυ σε τελετή στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με το Όσκαρ - το χρυσό βραβείο δηλαδή - στην κατηγορία "Διαφημιστική καμπάνια" να λαμβάνουν για δεύτερη συνεχή χρονιά ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και ο εντεταλμένος σύμβουλος της Περιφέρειας Κρήτης για θέματα Τουρισμού Μιχάλης Βαμιεδάκης.
Μάλιστα την υποψηφιότητα αλλά και την κατάκτηση του Τravel Αward από την Κρήτη αποκάλυψε, μιλώντας στην εκπομπή "Κρήτη Σήμερα", ο εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα Τουρισμού της Περιφέρειας Μιχάλης Βαμιεδάκης, τονίζοντας ότι όλα είναι αποτέλεσμα καλής δουλειάς. 


Σημειώνεται ότι η βράβευση αφορά στη νέα διαφημιστική καμπάνια της Κρήτης 2014-2015 "Crete: The island inside you- Daydreaming of Crete" που φέρει την υπογραφή του γνωστού Κρητικού σκηνοθέτη Θοδωρή Παπαδουλάκη σε συνεργασία με τη διαφημιστική εταιρεία "McCANN-Erickson Athens".

Η δε Περιφέρεια Κρήτης, εκτός από τη χθεσινή διάκριση, έχει βραβευτεί άλλες 12 φορές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό για την πρωτότυπη και αποτελεσματική διαφημιστική προβολή της Κρήτης. Μάλιστα στην ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα "Banquet" του Μεγάρου Μουσικής, η Περιφέρεια Κρήτης για μια ακόμη φορά επιβραβεύτηκε για την προσπάθεια ανάδειξης του νησιού και των συγκριτικών του πλεονεκτημάτων με οικοδέσποινα τη γνωστή δημοσιογράφο Άννα Μπουσδούκου, παρουσία εκατοντάδων υψηλόβαθμων στελεχών των μεγαλύτερων εταιρειών και φορέων τουρισμού της χώρας μας, αλλά και της αρμόδιας κριτικής επιτροπής.


Τα Travel Awards, ή αλλιώς όπως είναι γνωστά τα "τουριστικά Όσκαρ", είναι η κορυφαία τουριστική διάκριση σε ολόκληρο τον κόσμο που μπορεί να λάβουν περιοχές, επιχειρήσεις, αλλά και τουρίστες.
Επιπλέον μια ακόμα υποψηφιότητα του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου "Κάνοντας την πόλη του Ηρακλείου σημαντικό προορισμό κρουαζιέρας στην Ανατολική Μεσόγειο" κέρδισε ασημένιο βραβείο στην κατηγορία "Στρατηγική επένδυση", αλλά και το χρυσό βραβείο στην ενότητα "Ανακύκλωση/Διαχείριση υγρών και στερεών αποβλήτων" της κατηγορίας "Sustainability & Operations". 

Τα βραβεία διοργανώθηκαν από τη Boussias Communications και την έκδοση Hotel & Restaurant υπό την αιγίδα του υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ, για δεύτερη συνεχή χρονιά, με στόχο την ανάδειξη των καλύτερων και πιο καινοτόμων πρωτοβουλιών από επιχειρήσεις και φορείς του ελληνικού τουρισμού.


Η βράβευση αφορά πρακτικές που διακρίθηκαν από την αρμόδια κριτική επιτροπή, μέσω αδιάβλητης διαδικασίας που θεσμοθέτησε το Hotel & Restaurant της Boussias Communications.
Οι δέκα βασικές κατηγορίες βράβευσης ήταν: Strategy & Innovation, Customer Service & Experience, Specialty Offering, Gastronomy, Facilities & Architecture, Digital & Social Marketing, Travel & Transportation, Branding - Public Relations & People Strategy, Technology, Sustainability & Operations.

«Συνεχίζουμε τις προσπάθειές για τον ευλογημένο αυτό τόπο με τους ξεχωριστούς ανθρώπους του!»
Παραλαμβάνοντας το νέο βραβείο ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, ευχαρίστησε την κριτική επιτροπή, τους διοργανωτές και όλους τους συνεργάτες για τη συμβολή τους στο άριστο αποτέλεσμα της διαφημιστικής καμπάνιας-προβολής της Περιφέρειας Κρήτης.  
«Η Περιφέρεια Κρήτης  το 2012 ξεκίνησε μια μεγάλη προσπάθεια με στόχο την ενιαία προβολή του νησιού μας. Στο πλαίσιο των δράσεων εξωστρέφειας και κάνοντας πράξη τη δέσμευση για συγκρητισμό, η Κρήτη για πρώτη φορά προβάλλεται ενιαία. Σήμερα παραλάβαμε το χρυσό βραβείο για την καλύτερη διαφημιστική καμπάνια της χρονιάς. Πρόκειται για τη 12η φορά που η Περιφέρεια Κρήτης βραβεύεται σε Ελλάδα και εξωτερικό. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους διοργανωτές, την κριτική επιτροπή και κυρίως σε όλους τους συνεργάτες μας που δίνουν πραγματικά τον καλύτερο τους εαυτό σ' αυτήν την κοινή μας προσπάθεια. Συνεχίζουμε ακόμη πιο δυναμικά τις προσπάθειές μας για τον ευλογημένο αυτό τόπο με τους ξεχωριστούς ανθρώπους του!».


Και σε παγκόσμιο επίπεδο
Ήδη η Κρήτη έχει θέσει τις βάσεις για μία σημαντική διάκριση σε παγκόσμιο επίπεδο, που, σύμφωνα με τις πληροφορίες, θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες και ουσιαστικά θα καθιστά το νησί ως έναν από τους δέκα κορυφαίους προορισμούς σε όλο τον πλανήτη. Οι κινήσεις γίνονται με προσεκτικό τρόπο έτσι ώστε η διάκριση να χρησιμοποιηθεί ως δυνατό "όπλο" για την καλύτερη προβολή του νησιού. Η διάκριση μάλιστα αναμένεται να έρθει από μια χώρα που, παρότι είναι ο... διαχρονικά καλύτερος τουριστικός μας πελάτης, στη σημερινή συγκυρία υπάρχουν ορισμένα... ζητηματάκια. 

πηγή




Από το Blogger.