-

Header Ads

Όργωμα και Σπορά στη Μονή Μαλεβιζίου


Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μονής Μαλεβυζίου με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλεί στην εκδήλωση που διοργανώνει με τίτλο " Όργωμα και Σπορά " , την Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 10.30 π.μ. στη Μονή Μαλεβυζίου.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει :

10:30 π.μ. Ομιλία με τίτλο " Από χέρι σε χέρι και από γενιά σε γενιά, για να μη χάσουμε αύριο αυτό που έχουμε σήμερα " με τους συντονιστές της ομάδας ΠΕΛΙΤΙ Ηρακλείου : Στέλλα Χατζηγεωργίου και Μανώλη Βαρδάκη , στην αίθουσα του Συλλόγου.

11:30 π.μ. Αναβίωση του Οργώματος της Γης με αλέτρι και της Σποράς του Σιταριού , στη θέση Πλακάλωνα.

Ελάτε να δείτε την διαδικασία που ακολουθούσαν οι παππούδες και οι πατέρες μας για να οργώσουν , να πάρετε μέρος στη δραστηριότητα να ενημερωθείτε για τη δράση της εναλλακτικής κίνησης '' πελίτι '' και στο τέλος να σας κεράσουμε μια ρακί και εδέσματα που θα ετοιμάσουν οι γυναίκες του χωριού μας !

Στην Ελλάδα η καλλιέργεια γης και των σιτηρών εμφανίζεται την έβδομη χιλιετία π.Χ. Το σκάψιμο, η σπορά και οι άλλες γεωργικές εργασίες γίνονται με αυτοσχέδια ξύλινα εργαλεία.
Στη συνέχεια εμφανίζεται το αλέτρι που αρχικά σέρνεται από τον άνθρωπο και μετά από κάποιο ζώο.

Η εκδήλωση " Όργωμα και Σπορά " συγχρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαικό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στο πλαίσιο του Άξονα 4- Προσέγγιση Leader του ΠΑΑ 2007-2013




Από το Blogger.