-

Header Ads

Γιορτή Μπακαλιάρου στην Τύλισο


Στην καθιερωμένη Γιορτή Μπακαλιάρου προσκαλούν το κοινό την ερχόμενη Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τυλίσου και η Ενορία Τυλίσου, ενόψει της εορτής του Αγίου Νικολάου, προστάτη και πολιούχου του χωριού.

Ο μέγας πανηγυρικός εσπερινός θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου στις 6:30 το απόγευμα, χοροστατούντος του Πρωτοσύγκελου ΙΑΚ Μεθοδίου Βερνιδάκη και έπειτα θα ακολουθήσει το καθιερωμένο κέρασμα μπακαλιάρου με σκορδαλιά από τον Πολιτιστικό Σύλλογο στον προαύλειο χώρο του Ναού.

Ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία με τα της λιτάνευσης της εικόνας θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου στις 7 το πρωί, χοροστατούντος του Αρχιμανδρίτη Χρυσοστόμου Νικάκη.

Κάθε χρόνο, παραμονή του Αγίου Νικολάου, μετά τον εσπερινό, στο χωριό Τύλισος γίνεται κέρασμα τηγανητού μπακαλιάρου από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Τυλίσου.

Το έθιμο, λοιπόν, και η Γιορτή Μπακαλιάρου, που κάθε χρόνο διοργανώνει στην Τύλισο, παραμονή του Αγίου Νικολάου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος, προήλθε από την παλιά συνήθεια των Τυλισανών.
Από το Blogger.