-

Header Ads

Η Περιφέρεια Κρήτης στη μεγάλη έκθεση για τα κρητικά προϊόντα στη Θεσσαλονίκη


Με περίπτερο της συμμετέχει η Περιφέρεια Κρήτης στην 16η Παγκρήτια Έκθεση «Κρήτη: Η Μεγάλη Συνάντηση – Τοπικά Προϊόντα & Γεύσεις Ελλάδας», η οποία πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη, στις εγκαταστάσεις της Δ.Ε.Θ. Hellexpo. Την έκθεση στηρίζουν επίσης δεκάδες φορείς και πολιτιστικά σωματεία Κρητών που δραστηριοποιούνται στην Βόρεια Ελλάδα. Στόχος της διοργάνωσης είναι η προώθηση των κρητικών προϊόντων και η ανάδειξη και προβολή της παράδοσης και της πολιτιστικής κουλτούρας της Κρήτης.

Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν από τον Ευρωβουλευτή, Στέλιο Κυμπουρόπουλο το βουλευτή ΝΔ Α΄ Θεσσαλονίκης, Στράτο Σιμόπουλο, τον Αντιπεριφερειάρχη Κρήτης Πρωτογενή Τομέα, Μανόλη Χνάρη, καθώς και τον Αντιδήμαρχο Θεσσαλονίκης Χαράλαμπο Αηδονόπουλο.

«Για μια ακόμα χρονιά, συμμετέχουμε και φέτος, στην έκθεση αυτή, η οποία αφορά κυρίως σε παραγωγούς, στους οποίους δίνεται η δυνατότητα, να έρθουν σε επαφή τόσο με το καταναλωτικό κοινό της Βόρειας Ελλάδας, όσο και με επαγγελματίες του κλάδου των τροφίμων και του επισιτιστικού. Ως Περιφέρεια Κρήτης, στηρίζουμε προσπάθειες, που αναδεικνύουν τα ποιοτικά προϊόντα και την πολιτιστική και γαστρονομική κουλτούρα του νησιού μας», τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενή τομέα Μανόλης Χνάρης, μετά τα εγκαίνια.

Η Περιφέρεια Κρήτης σε ειδικό και καλαίσθητο περίπτερο προέβαλε τη μοναδικότητα και την ποικιλία των τυποποιημένων και πιστοποιημένων αγροτικών προϊόντων του νησιού. Χιλιάδες επισκέπτες κατά την διάρκεια της έκθεσης, είχαν την ευκαιρία να γευτούν και να ενημερωθούν για τη διατροφική τους αξία, καθώς και για την Κρητική Διατροφή, από τα στελέχη της Περιφέρειας Κρήτης, Αναστασία Ανδρουλάκη και Μαρία Παπάζογλου. Το περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης επισκέφτηκαν μεταξύ άλλων, ο Ευρωβουλευτής , Στέλιος Κυμπουρόπουλος και ο πρώην Νομάρχης Ηρακλείου, Δημήτρης Σαρρής.


Από το Blogger.