-

Header Ads

Προβολή της ταινίας μικρού μήκους με τίτλο «Στροφές» σε όλα τα σχολεία της Κρήτης


Σημαντική αναγνώριση της προσπάθειας που καταβάλλει ο Δήμος Αγίου Βασιλείου και το Τμήμα Παιδείας, αποτελεί η προώθηση της ταινίας μικρού μήκους με τίτλο «Στροφές» από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης σε όλα τα σχολεία του νησιού.

Με αφορμή την εισήγηση της Περιφερειακής Δ/νσης ο Δήμαρχος Αγίου Βασιλείου Γιάννης Ταταράκης δήλωσε:

«Πρόκειται για μια ταινία με στόχο την ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση του κοινωνικού συνόλου απέναντι στο πρόβλημα χρήσης του αλκοόλ και ειδικότερα από ανήλικους, αντιπροτείνοντας την υιοθέτηση υγιών τρόπων διασκέδασης. Ταυτόχρονα αποτελεί κορύφωση των δράσεων για το αλκοόλ, αφού έχουν προηγηθεί σεμινάρια ευαισθητοποίησης, κατασκευή και διάθεση σχετικών πανό και ανάρτηση τους στις πολιτιστικές εκδηλώσεις του καλοκαιριού και πολλά άλλα.

Επίσης, η εν λόγω δραστηριότητες αποτελούν απόδειξη της σημαντικής προσπάθειας που καταβάλλεται από το τμήμα Παιδείας του Δήμου μας και οφείλω να ευχαριστήσω και να επαινέσω για το έργο αυτό, τον υπεύθυνο κ. Τσουρδαλάκη Αντώνη, Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου, εκπαιδευτικό Β θμιας και τους συνεργάτες του.

Υπό την επίβλεψή του επίσης εκτελούνται ή υλοποιήθηκαν προγράμματα μεταξύ των οποίων αυτό της παρουσίας των ψυχολόγων στα σχολεία, της διανομής φρούτων σε μαθητές, της εφαρμογής Προγράμματος Προληπτικής Ιατρικής σε μαθητές, η προώθηση καλοκαιρινών δραστηριοτήτων όπως ρομποτική, καλλιτεχνικών κ.α., που αποτελούν υγιείς διεξόδους για δημιουργική εκτόνωση και απασχόληση των παιδιών. Κοντά στα παραπάνω υπηρετεί και το πολύ σημαντικό έργο της υποστήριξης των λειτουργικών και κτηριακών αναγκών των σχολείων, την εφαρμογή προγράμματος ΤΕΒΑ κ.ά.

Το έργο που φέρνει εις πέρας είναι εξαιρετικής σημασίας για το δήμο μας, αλλά κυρίως συμβάλλει καθοριστικά στην πολύπλευρη καλλιέργεια της νέας γενιάς που αποτελεί και το μέλλον του τόπου μας.»

Από το Blogger.