-

Header Ads

Εγκαινιάστηκε το Πάρκο "Γιούρι Γκαγκάριν"


Εγκαινιάστηκε το μεσημέρι της Κυριακής 14 Απριλίου το Πάρκο «Γιούρι Γκαγκάριν», στην θέση Καράβολας, επί της παραλιακής λεωφόρου του Ηρακλείου, παρουσία του Δημάρχου κ. Βασίλη Λαμπρινού, της Υπουργού Τουρισμού κας. Έλενας Κουντουρά, του Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρου Αρναουτάκη, του Πρόεδρου της TEZ TOUR Ελλάδος κ. Δημήτρη Χαριτίδη πλήθους εκπροσώπων φορέων, και των πέντε Ρώσων κοσμοναυτών.

Οι τέσσερις εκ των πέντε κοσμοναυτών, είναι εν ενεργεία, μεταξύ αυτών και ο ελληνικής καταγωγής Θεόδωρος Γιουρτσίχιν (Γραμματικόπουλος) και οι Αντόν Σκάπλεροφ, Ολέγκ Αρτέμιεφ και Σεργκέι Προκόπιεφ.


Τον αγιασμό τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος.



H προσπάθεια ξεκίνησε με πρωτοβουλία της TEZ TOUR Ελλάδος το 2016 σε συνεργασία με την Δημοτική Αρχή Ηρακλείου, με την τοποθέτηση της προτομής του Γιούρι Γκαγκάριν στο σημείο και στις 14/04 πραγματοποιήθηκε η οριοθέτηση και ονοματοδοσία του χώρου.

Κατά το πρόσφατο παρελθόν οι κοσμοναύτες είχαν επισκεφθεί ξανά την Κρήτη για το πρόγραμμα αποκατάστασής τους. Μαζί τους και ο Δρ. Μιχαήλ Ποτάποφ, βετεράνος κοσμοναύτης και ειδικός ιατρός στα προγράμματα αποκατάστασης.

Εκ μέρους των κοσμοναυτών μίλησε στα ελληνικά ο Θεόδωρος Γιουρτσίχιν . Αφού ευχαρίστησε τους εμπνευστές της ιδέας, εξέφρασε την χαρά του για την ονοματοδοσία του πάρκου, σε πάρκο «Γ.Γκαγκάριν».

Θα πρέπει να επισημανθεί ότι μέσα από αυτήν την πρωτοβουλία, ήδη το Ηράκλειο έχει κατακτήσει στην Ρωσία μια ιδιαίτερη θέση ως κορυφαίος προορισμός για τους Ρώσους ταξιδιώτες. Η δημιουργία του Πάρκου Κοσμοναυτών "Γιούρι Γκαγκάριν" έχει λειτουργήσει ευεργετικά για τον προορισμό, αναβαθμίζοντάς τον ως ταξιδιωτική επιλογή με υπεροχή. Αναμένεται δε, η προβολή που ήδη το Ηράκλειο και η Κρήτη έχουν αποκτήσει μέσα από τις δράσεις αυτές, να ισχυροποιήσει την επιλογή τους από τους Ρώσους τουρίστες, κάτι που ήδη έχει αρχίσει να διαφαίνεται.

Οι κοσμοναύτες λοιπόν επιλέγουν την Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα την Κρήτη, για την αποκατάστασή τους, και ανοίγουν τον δρόμο, ώστε η πόλη του Ηρακλείου, να αποτελέσει τον νούμερο ένα προορισμό σε παγκόσμιο επίπεδο όχι μόνο για τους Ρώσους ανθρώπους του διαστήματος αλλά και για άλλες εθνικότητες που σύντομα θα βρεθούν στην πόλη του Ηρακλείου και στο Πάρκο κοσμοναυτών, για να φυτέψουν και εκείνοι την δική τους ελιά, όπως το έπραξαν οι Ρώσοι αστροναύτες.

Από το Blogger.