-

Header Ads

ΟιΝοτικά 2019


Οι οινοποιοί της Κρήτης, με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, προετοιμάζονται για 12η χρονιά να καλωσορίσουν τους φίλους του Κρητικού Αμπελώνα στην Έκθεση «ΟιΝοτικά», που θα πραγματοποιηθεί στις 23, 24 και 25 Φεβρουαρίου 2019, στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης (Δ.Ε.Κ.Κ), στις Γούρνες Ηρακλείου.
Οι Κρήτες Οινοποιοί μας προσκαλούν, να περιηγηθούμε μαζί τους, σε «οινικές περιπλανήσεις», γνωρίζοντας τη δυναμική και τον χαρακτήρα των οινοποιήσιμων ποικιλιών του νησιού.
Οι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν κρασιά σοδειάς του 2018 αλλά και ώριμα κρασιά προηγούμενων ετών από 31 διαφορετικά οινοποιεία του νησιού, να έρθουν σε επαφή με τους παραγωγούς τους και να ενημερωθούν για τη συνολική και συγκροτημένη προσπάθεια που κάνει το Δίκτυο Οινοποιών Κρήτης τα τελευταία 13 χρόνια.

Την έκθεση θα επισκεφθούν οι 2 Καλύτεροι Σομελιέ της Ελλάδας, ο Άρης Σκλαβενίτης (1ος Νικητής) και Αλέξανδρος Μπουζίκας (2ος) , νικητές του Πανελλήνιου Διαγωνισμού για τον Καλύτερο Οινοχόο του 2019. για να δοκιμάσουν την νέα Κρητική εσοδεία Οίνων.

Ωράριο λειτουργίας της Έκθεσης:
Σάββατο, 23/2/2019: 17.00-21.00,
Κυριακή, 24/2/2019: 11.00-20.00,
Δευτέρα, 25/2/2019: 12.00 -18.00 (Είσοδος αποκλειστικά για Επαγγελματίες του Κλάδου)

Κόστος Εισιτηρίου: 7,00€ (Προαγορά Online 5,00€)
Δωρεάν Είσοδος για τους Επαγγελματίες Εστίασης, με την επίδειξη της ονομαστικής bussiness card, στο Registration Desk της 'Εκθεσης.

Η φετινή έκθεση θα εμπλουτιστεί με παράλληλες ενέργειες.
Αναλυτικά:
Ομαδοποιημένη παρουσίαση Οίνων από την Κρητική Ποικιλία «Βιδιανό», στην Πλατεία Γευσιγνωσίας της Εκθεσης. Μια ευκαιρία, για τους επισκέπτες να δοκιμάσουν και να γνωρίσουν δυναμική και την πολυμορφικότητα της ποικιλίας.

Οργανωμένο πωλητήριο Κρητικού κρασιού ,για αγορά φιάλης σε συμβολική τιμή. Μέρος των εσόδων να διατεθούν στο φιλανθρωπικό ιδρύμα «Αγιος Σπυρίδωνας».

Ο γνωστός chef, Χρήστος Λάπας και ο βραβευμένου Chef, με 2 αστέρια Michelin, Άγγελος Λάντος , την Κυριακή 24/2, μαγειρεύουν live εδέσματα που θα συνοδεύονται με Κρητικό Κρασί.

Δυναμικό «παρών» θα δώσουν στα φετινά ΟΙΝΟΤΙΚΑ οι σπουδαστές του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, της μεγαλύτερης εκπαιδευτικής δύναμης στον χώρο των Επισιτιστικών και Τουριστικών επαγγελμάτων. Οι σπουδαστές Μαγειρικής του ΙΕΚ ΑΚΜΗ στην Κρήτη θα σας περιμένουν με μοναδικές λιχουδιές και δημιουργικά κεράσματα για να συνοδεύσετε με τον καλύτερο τρόπο τα μοναδικά αρώματα των κρητικών κρασιών κατά τις οινικές δοκιμές σας.

Δυο επιμορφωτικά σεμινάρια, θα πραγματοποιηθούν τη Κυριακή 24/2, σε συνεργασία με τον αναγνωρισμένο φορέα πιστοποίησης Οίνων & Αποσταγμάτων, W.S.P.C.
Το 1ο σεμινάριο, θα διεξαχθεί στις 11.30 – 13.00, και θα απευθύνεται στους Επαγγελματίες Εστίασης και Front line Staff Εστιατορίων και Ξενοδοχείων με θέμα «Εξοικειώνοντας τον Πελάτη με τις Κρητικές Ποικιλίες». (Δήλωση Συμμετοχής στο support@winesofcrete.gr , θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας).
Το 2ο σεμινάριο, θα διεξαχθεί στις 18.30-20.00, και θα απευθύνεται στο Οινοφιλο κοινό και Καταναλωτές, με θέμα «Επιλέγοντας το σωστό ποτήρι, για το Βιδιανό και το Λιάτικο» (Κόστος συμμετοχής 10€ -Online Αγορά Συμμετοχής)

Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου και ώρα 18.30, θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση στους Αμπελουργούς της Κρήτης, από τον κ. Κουνδουρά Στέφανο, Αναπληρωτή Καθηγητή, της Σχολής Γεωπονίας, Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του ΑΠΘ , με θέμα Κλάδεμα της Αμπέλου, Γηγενών Ποικιλιών . (Δήλωση Συμμετοχής στο support@winesofcrete.gr , θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας)
Για περισσότερες πληροφορίες της έκθεσης, επισκεφθείτε το www.winesofcrete.gr
#OiNotika, Η Κρήτη στο Ποτήρι σας!
Από το Blogger.