-

Header Ads

Μία ακόμη σπουδαία πιστοποίηση για την «Cretan Mill Almpantakis»


Τα προϊόντα της «Cretan Mill Almpantakis» όπως είναι γνωστό ταξιδεύουν σε όλο το κόσμο και κάνουν γνωστό το Κρητικό παρθένο ελαιόλαδο στα πέρατα της γής.

Από σήμερα θα διαφημίζουν και την Ελλάδα κι αυτό γιατί πλέον η «Cretan Mill Almpantakis» διαθέτει το Ελληνικό Σήμα.

Το Ελληνικό Σήμα πιστοποιεί την προέλευση προϊόντων και υπηρεσιών που παράγονται στην Ελλάδα. Αποτελεί επίσημο Σήμα του Ελληνικού Κράτους και απονέμεται με βάση τους Κανονισμούς Απονομής, ξεχωριστά για κάθε κατηγορία προϊόντων και υπηρεσιών.


Το σήμα ελληνικών προϊόντων και υπηρεσιών, ταυτοποιεί την ελληνική προστιθέμενη αξία προϊόντων και υπηρεσιών διαφόρων κατηγοριών. Βρίσκεται στη διάθεση των επιχειρήσεων που παράγουν στη χώρα μας αλλά και των καταναλωτών σε όλον τον κόσμο που επιλέγουν την ελληνική γη, τα ελληνικά χέρια και το ελληνικό μυαλό.

Σκοπός του Ελληνικού σήματος στην ελιά και στο ελαιόλαδο είναι να βάλει φρένο στη διακίνηση «χύμα» ελαιόλαδου.

Το Ελληνικό σήμα εξασφάλισαν επτά ελληνικές επιχειρήσεις για 35 προϊόντα, στο πλαίσιο τελετής απονομής που έγινε σε εκδήλωση που διοργάνωσαν στην 83η ΔΕΘ, η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, σε συνεργασία με τον ΕΛΓΟ-Δήμητρα.

Σκοπός του είναι η εδραίωση της εμπιστοσύνης των καταναλωτών στα προϊόντα που δηλώνονται ελληνικά και η αποφυγή φαινομένων παραπλάνησης τους, η προστασία των συμφερόντων των παραγωγών από απομιμήσεις και αθέμιτο ανταγωνισμό, καθώς και η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών επιχειρήσεων.

Ταυτόχρονα μέσα από τη δράση αυτή προωθούνται τα τοπικά προϊόντα και η τοπική επιχειρηματικότητα, μέρος της οποίας αποτελούν οι μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις παραγωγών και μεταποιητών των ελληνικών προϊόντων.

Οι επτά επιχειρήσεις που έλαβαν πρώτες το ελληνικό σήμα στην ελιά και στο ελαιόλαδο για 35 προϊόντα, είναι οι: Terra Creta ABEE, Μεσογειακή ΓΗ ΕΕ, Κοντοδήμας Αθανάσιος, Olico Brokers Μονοπρόσωπη ΙΚΕ, Αλμπαντάκης Ανώνυμη Εμπορική Εξαγωγική και Βιοτεχνική Εταιρεία και το διακριτικό τίτλο «Ανεμόμυλος The Cretan Olive Mill AE», Ψαρουδάκης Ελαιόλαδα ΑΕ και Medolio AE.
Από το Blogger.