-

Header Ads

Στο 7ο Micro μ Festival όλη η Ελλάδα γίνεται ένα μεγάλο σινεμά


Το Σάββατο 14 Οκτωβρίου δεκαπέντε πόλεις θα έχουν την ευκαιρία να εκμηδενίσουν για λίγο τα χιλιόμετρα και τις διαφορές τους για να απολαύσουν μαζί φρέσκο ελληνικό “μικρό” κινηματογράφο.
Το διεθνές φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους φέτος στην έβδομη πλέον χρονιά του, προβάλλει δεκαπέντε ταινίες μικρού μήκους την ίδια ημέρα και ώρα σε έντεκα πόλεις της ελληνικής επικράτειας και τέσσερις του εξωτερικού προς αναζήτηση της «αγαπημένης» ταινίας του κοινού.
Συνταγή επιτυχίας κ πόλο έλξης του φεστιβάλ αποτελούν σαφώς οι απευθείας συνδέσεις κι η ταυτόχρονη ψηφοφορία του κοινού, οι οποίες εκτός από το να προσφέρουν ψυχαγωγία, στήνουν ζωντανά έναν άμεσο κινηματογραφικό διάλογο μεταξύ του ετερόκλητου κοινού του.
Το Micro μ επιπλέον της αιγίδας του υπουργείου Πολιτισμού, υπό την οποία τελείται για δεύτερη συνεχή χρονιά και της στήριξης από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, φέτος εγκαινιάζει δυο ακόμη σημαντικές συνεργασίες: η μία είναι με το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, όπου και θα φιλοξενηθεί η εκδήλωση της Αθήνας και η δεύτερη με το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού, που θεσμικά στηρίζει τη διάδοση του ελληνικού πολιτισμού στο εξωτερικό και θα φιλοξενήσει το Micro μ στα Παραρτήματά του, στην Αλεξάνδρεια, το Βερολίνο, και την Οδησσό.
Οι διοργανωτές, πιστοί στο στόχο τους να προσφέρουν στην τέχνη, επιστρέφουν στους δημιουργούς την αγάπη του κοινού για τον κινηματογράφο μετατρέποντας την, σε έμπρακτη στήριξη. Τα βραβεία αφορούν τις επόμενες ταινίες των νικητών κι είναι προσφορά των εταιριών RGB studios, BLK και VideoPress αξίας 3,000 ευρώ.


Έλα λοιπόν και εσύ να βραβεύσεις την ταινία που σου αρέσει περισσότερο. Στη φετεινή λίστα ταινιών έχουμε και τρεις "δικές μας" ταινίες το Diversity σε σενάριο και σκηνοθεσία του Δημήτρη Μανιώρου με συμμετοχή στο Φεστιβάλ Δράμας, το Μείον ένα της Νατάσας Ξύδη σε παραγωγή και συμμετοχή στο σενάριο του Μάνου Παπαδάκη αλλά και το Μανάβικο του Μιχάλη Μαθιουδάκη σε φωτογραφία Δημήτρη Μανιώρου και Μανόλη Αρμουτάκη.

Αναλυτικά η λίστα των ταινιών:

1. « All of me » της Δάφνης Σμον
2. « Diversity » του Δημήτρη Μανιώρου
3. «Αυστραλία» του Δημήτρη Ζάχου
4. «Γυμνά Σώματα» του Γιώργου Λινάρδου
5. «Έλλη» του Μιλτιάδη Χρηστίδη
6. «Η ζωή ενός νεκρού» του Ορφέα Περετζή
7. «Η Χέλγκα Είναι στο Λουντ» της Θελγίας Πετράκη
8. «Κρεατομηχανή» του Κυριάκου Αναστασίου
9. «Μαμά Γύρισα» του Δημήτρη Κατσιμίρη
10. «Μείον ένα» της Νατάσσας Ξύδη
11. «Οι αναμνήσεις μιας κούκλας» του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
12. «Προφιτερόλ» της Χρυσάνθης Καρφή Κώη
13. «Το μανάβικο» του Μιχάλη Μαθιουδάκη
14. «Το πτώμα ήταν νεκρό» του Κων/νου Φραγκούλη
15. «10 days that #rect Eugene Muller»των Γιάννη Συκοβάρη & Τάσου Γραμματόση

Ημέρα: Σάββατο 14 Οκτωβρίου
Ώρα έναρξης : 19:00 (αυστηρά λόγω παράλληλης μετάδοσης)
Γενική Είσοδος 7 € / Προπώληση 6€ https://www.viva.gr/tickets/CMSPages/handler404.aspx?aspxerrorpath=%2Ftickets%2Ffestival%2Fpollaploi-xwroi%2F7o-micro-m-festival%2F

Φέτος, για δεύτερη φορά στην ιστορία του το Micro μ, φιλοξενεί μια ιδιαίτερη ενότητα με θέμα «Μειονότητες, Ρομά, Διαπολιτισμική Εκπαίδευση». Η ενότητα αυτή υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους. Πρόκειται ουσιαστικά για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ που ασχολείται με την εκπαίδευση και την απασχόληση. Μερικοί από τους στόχους της προσπάθειας αφορούν:
• Στην ανάπτυξη και αξιοποίηση των ικανοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού της χώρας,
• Στη βελτίωση της ποιότητας της εκπαίδευσης, της Δια Βίου Μάθησης, της ευαισθητοποίησης για την περιβαλλοντική εκπαίδευση,
• Στη σύνδεση της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας και
• Στην ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής και της κοινωνικής ένταξης ευάλωτων κοινωνικά ομάδων (ΕΚΟ).
Το κινηματογραφικό αφιέρωμα «Μειονότητες, Ρομά, Διαπολιτισμική Εκπαίδευση» πραγματοποιείται στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων για τα 60 χρόνια του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου. Το Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2017 μετά το διαγωνιστικό μέρος θα πραγματοποιηθεί μέρος αυτού του αφιερώματος που περιλαμβάνει την προβολή έξι ταινιών μικρού μήκους, Ελλήνων και ξένων δημιουργών. Η είσοδος του κοινού κατά τη διάρκεια του αφιερώματος είναι ελεύθερη. (Προβλεπόμενη ώρα έναρξης του αφιερώματος: 22:40)


Για περισσότερες πληροφορίες εδώ :

http://micromfestival.gr/micro-μ-2017/
https://www.facebook.com/micromfestival/
http://nekli.gr/index.php/anaouncements/328-announce




Από το Blogger.