-

Header Ads

Γαλάζια Σημαία στο CHC Athina Palace Resort & Spa


Ανυψώθηκε και επίσημα η γαλάζια σημαία στην ακτή Μαδέ Λυγαριά του Δήμου Μαλεβιζίου σε μια λιτή τελετή στην ακτή του ξενοδοχείου CHC Athina Palace Resort & Spa 5*.

Την εκδήλωση έπαρσης της «Γαλάζιας Σημαίας» τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου κ. Μαμουλάκης, ο Προϊστάμενος της Περιφερειακής Υπηρεσίας του Υπουργείου Τουρισμού (ΕΟΤ) κ. Στρατάκης, εκπρόσωποι της Διοίκησης της εταιρείας Κ. ΕΠΑΝΩΜΕΡΙΤΑΚΗΣ ΑΕ., ο Γεν. Διευθυνής και εκπρόσωπος της CHC Hotels κ. Χνάρης, οι εκπρόσωποι του Πολιτιστικού Συλλόγου Μαδέ κ.κ. Μανιαδάκης και Μονιάκης, φίλοι, στελέχη και εργαζόμενοι της εταιρείας, καθώς και πελάτες του ξενοδοχείου, οι οποίοι φωτογράφισαν και βιντεοσκόπησαν την εκδήλωση, μεταδίδοντας το μήνυμα μέσω των κοινωνικών δικτύων στις χώρες προέλευσής τους.


Η «Γαλάζια Σημαία» είναι ένα πρόγραμμα περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης, προστασίας και αειφορικής διαχείρισης που υλοποιείται κάθε χρόνο, σε 50 χώρες από το ίδρυμα FEE [Foundation for Environmental Education], ενώ στην Ελλάδα η διαδικασία εποπτεύεται από την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης [ΕΕΠΦ].

Το πρόγραμμα στοχεύει στο βελτίωση της οργάνωσης των ακτών για να τις κάνει ασφαλέστερες για τους επισκέπτες και παράλληλα να προστατεύεται το φυσικό τους περιβάλλον ώστε να τις απολαμβάνουμε για πάντα! Προκειμένου μια ακτή να βραβευθεί με «Γαλάζια Σημαία» πρέπει να πληροί αλλά και να διατηρεί τα 33 αυστηρά κριτήρια που αφορούν σε καθαρότητα νερών, οργάνωση, καθαριότητα, ασφάλεια επισκεπτών, προστασία της φύσης και περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση.

Παράλληλα, αποτελεί ένα ακόμα συγκριτικό πλεονέκτημα για το πανέμορφο Μαδέ και το CHC Athina Palace Resort & Spa 5*στην διεθνή τουριστική αγορά, δεδομένου ότι οι Ευρωπαίοι – και όχι μόνο – επισκέπτες της Κρήτης είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι σε θέματα προστασίας περιβάλλοντος.


Το CHC Athina Palace λειτουργεί υπό την Διεύθυνση του Ζαχαρία A. Χναρη της CHC HOTELS Chnaris Hotel Management, Development & Consulting S.A. ο οποίος δήλωσε: «Η συγκεκριμένη διαδικασία βράβευσης και πιστοποίησης μιας ακτής με την Γαλάζια Σημαία, είναι δύσκολη, χρονοβόρα και επίπονη. Προσφέρει όμως πολλά και σημαντικά οφέλη, τόσο στον τομέα της προστασίας του περιβάλλοντος του τόπου μας, όσο και στην μετάδοση του μηνύματος ότι στην Κρήτη νοιαζόμαστε για το οικοσύστημα που μας φιλοξενεί και το προστατεύουμε με τους ενδεδειγμένους τρόπους. Γι’ αυτό και μας χαροποιεί ιδιαίτερα αυτή η διάκριση, αποτελεί την ιδανική επιβράβευση των προσπαθειών μας και θα ήθελα και δημόσια να συγχαρώ όλους τους συνεργάτες μου που δούλεψαν για αυτό το αποτέλεσμα και ιδιαίτερα τον κ. Γιώργο Μοσχογιαννάκη και την κ. Εύα Πάγκαλου».


Με την ευχή όλων να συνεχίσει να βραβεύεται με τη «Γαλάζια Σημαία» η ακτή Μαδέ το ραντεβού μας ανανεώθηκε για το καλοκαίρι του 2018!



Από το Blogger.