-

Header Ads

Τραγούδι εβδομάδας στον Κρητικό 88,7 | Πατεράκης Ιάκωβος - Χανιώτικα Συρτά


Πατεράκης Ιάκωβος Χανιώτικα Συρτά



Οι μουσικές εκδόσεις “Αεράκης - Κρητικό Μουσικό Εργαστήρι & Σείστρον”, έχοντας κοντά 40 χρόνια δισκογραφικής ιστορίας και κάνοντας ευρέως γνωστή τη γνήσια Κρητική μουσική μας παράδοση, με υπερηφάνεια σας παρουσιάζουν τη δισκογραφική δουλειά του Ιάκωβου Πατεράκη με τίτλο “Made of Crete” (Φτιαγμένο από Κρήτη). Ουσιαστικά πρόκειται για ένα ορχηστρικό album αποτελούμενο από οκτώ μουσικές ενότητες, επιλεγμένες από αντιπροσωπευτικά κομμάτια της Κρήτης.

Ο Ιάκωβος Πατεράκης, με το μοναδικό του παίξιμο, καταθέτοντας το συναίσθημά του, καταφέρνει να παρουσιάσει στο μουσικό καμβά του τόπου μας, παραδοσιακά ακούσματα διασκευασμένα με το δικό του χαρακτηριστικό ύφος και χρώμα.

Ηχογραφώντας αυτές τις όμορφες μουσικές στιγμές, των οποίων το αποτέλεσμα πολλές φορές ξεπερνούσε τις προσδοκίες μας, με πάθος και ανιδιοτέλεια σας παρουσιάζουμε τη μουσική του τόπου μας, ξεδιπλώνοντάς τη μπροστά σας μέσα από τη δυναμική των συρτών, την αρχέγονη ρυθμικότητα των χορών και την ανεξάντλητη διάθεση εξερεύνησης αγνώστων πτυχών της.

Συνοδοιπόρος στο εγχείρημα ο Μηνάς Παιγνιωτάκης, παίζοντας κρουστά, δίνοντας το δικό του παλμό και διάθεση στο δίσκο.

Με μεγάλη μας χαρά, αυτή τη δισκογραφική δουλειά την αφιερώνουμε στους αθεράπευτα ερωτευμένους με τη μουσική του τόπου μας.

Περιεχόμενα:

1. Συρτά του Γέρου 6.47

2. Γραμβούσα – Συρτά της θάλασσας 6.16

3. Συρτά του Χαρίλαου2.02

4. Ρεθεµνιώτικες κοντυλιές – Πεντοζάλι 5.13

5. Σταφιδιανός μανές 4.25

6. Αμοργιανό – Πολίτικο συρτό - Σούστα 8.01

7. Χανιώτικα συρτά 8.51

8. Χορός του Μεγάλου Κάστρου 5.06

Από το Blogger.