-

Header Ads

57 σήματα ποιότητας σε επιχειρήσεις της Κρήτης


Ισχυρή ταυτότητα που βασίζεται στην ποιότητα. Ο πρωτογενής τομέας με τον τουρισμό παντρεύονται και το αποτέλεσμα είναι 332 πιστοποιημένα κρητικά προϊόντα σε πιστοποιημένες επιχειρήσεις, προβάλλοντας και προωθώντας την Κρήτη εντός και εκτός ελληνικών συνόρων.

Η Περιφέρεια Κρήτης και η Αγροτοδιατροφική Σύμπραξη απένειμαν σήμερα τα σήματα ποιότητας "Κρήτη", "Κρητική Κουζίνα" και "Κρητικό Μπακάλικο" σε πιστοποιημένες επιχειρήσεις, με τους στόχους να είναι υψηλοί, καθώς προσδοκάται τα πιστοποιημένα κρητικά προϊόντα να ξεπεράσουν τα 800, σε μία προσπάθεια η Κρήτη να αποκτήσει ισχυρό brand name, διεκδικώντας δυναμικά υψηλές θέσεις στα ράφια της εγχώριας και διεθνούς αγοράς.



Με τα σήματα της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης της Περιφέρειας Κρήτης, εκτός από τα ποιοτικά πιστοποιημένα προϊόντα και υπηρεσίες της Κρήτης στην εσωτερική και διεθνή αγορά ωφελημένο είναι και το τουριστικό προϊόν του νησιού.

Στην ειδική εκδήλωση σήμερα στο Επιμελητήριο Ηρακλείου πιστοποιήθηκαν νέοι παραγωγοί, και επιχειρήσεις του νησιού για τα ποιοτικά προϊόντα που παράγουν και που αποτελούν τους "πρεσβευτές" της Κρήτης στις αγορές της Ελλάδας και του εξωτερικού. Ο περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης μιλώντας στην εκδήλωση χαρακτήρισε ως μια μεγάλη κατάκτηση της Κρήτης τις πιστοποιήσεις κρητικών προϊόντων, επιχειρήσεων και υπηρεσιών που προβάλλουν τα παραδοσιακά μας προϊόντα-κρητική κουζίνα διεθνώς με οφέλη στον τουρισμό.



Στην εκδήλωση στο Επιμελητήριο απονεμήθηκαν σήματα ποιότητας "Κρήτη" σε 33 εταιρείες προϊόντων που παράγουν 164 πιστοποιημένα προϊόντα, το σήμα ποιότητας "Κρητική Κουζίνα" σε 20 εστιατόρια, και το σήμα ποιότητας "Κρητικό Μπακάλικο" σε 4 κρητικά μπακάλικα. Μέχρι σήμερα η Αγροδιατροφική Σύμπραξη της Περιφέρειας Κρήτης έχει πιστοποιήσει 62 επιχειρήσεις με συνολικά 322 προϊόντα, και 28 εστιατόρια. Στους παραγωγούς-επιχειρήσεις τις πιστοποιήσεις παρέδωσαν ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, οι αντιπεριφερειάρχες Θεανώ Βρένζου-Σκορδαλάκη, Μαρία Λιονή και Παναγιώτης Σημανδηράκης, ο εντεταλμένος σύμβουλος τουρισμού της Περιφέρειας Μιχάλης Βαμιεδάκης και ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου Θωμάς Φορτετσανάκης.

Επίσης παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο εκτελεστικός γραμματέας της Περιφέρειας Κρήτης Νίκος Ραπτάκης, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων, παραγωγικών τάξεων κ.ά.



Ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης σε δηλώσεις του στο πλαίσιο της εκδήλωσης ανέφερε: «Είναι μια προσπάθεια που έχουμε ξεκινήσει από τα προηγούμενα χρόνια, γιατί αυτό που χρειάζεται σήμερα είναι η πιστοποίηση, η ταυτότητα για να είναι τα προϊόντα μας ανταγωνιστικά. Ευχαριστούμε όλους όσους πίστεψαν σε αυτή την προσπάθεια, το δυνατό μας όνομα είναι "ΚΡΗΤΗ" που σημαίνει brande name σε προϊόντα και υπηρεσίες. Αξίζουν συγχαρητήρια στην αντιπεριφερειάρχη Θεανώ Βρέντζου που ξεκίνησε την προσπάθεια, στον Μανόλη Χνάρη, τον πρόεδρο της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης που συνεχίζει την προσπάθεια, και όλους τους επιχειρηματίες που έχουν πιστέψει στη δράση αυτή».

Συνεχίζοντας ο κ. Αρναουτάκης πρόσθεσε πως «από τις πιστοποιήσεις ωφελημένος βγαίνει και ο τουρισμός μας, καθώς τα προϊόντα μας είναι καλοί "πρεσβευτές" της Κρήτης στην ελληνική και διεθνή αγορά. Πρόκειται για μια μεγάλη κατάκτηση στην Κρήτης σε σχέση με τις πιστοποιήσεις προϊόντων και υπηρεσιών».



Ο πρόεδρος της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Περιφέρειας Κρήτης Μανόλης Χνάρης επισήμανε πως «σκοπός μας είναι η προβολή και προώθηση των τοπικών πιστοποιημένων τοπικών προϊόντων καθώς και η διασύνδεσή τους με τον τομέα του τουρισμού. Ευχαριστούμε τους Κρητικούς παραγωγούς και επιχειρηματίες οι οποίοι μας εμπιστεύονται στηρίζοντας την προσπάθεια της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης της Περιφέρειας Κρήτης. Επίσης όλους όσους έχουν βοηθήσει από την αρχή έως σήμερα για την επιτυχία της προσπάθειας».

Ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Τουρισμού Μιχάλης Βαμιεδάκης ανέφερε ότι «η απονομή είναι πάρα πολύ σημαντική γιατί ουσιαστικά δείχνει ότι η διασύνδεση μεταξύ πρωτογενούς τομέα και τουρισμού παίρνει "σάρκα και οστά". Οι τουριστικοί επιχειρηματίες εμπιστεύονται την τοπική αγορά και πέραν των επιχειρήσεων που παράγουν πιστοποιημένα προϊόντα, τουριστικές επιχειρήσεις εντάσσουν τα προϊόντα αυτά μέσα στα ξενοδοχεία έτσι ώστε μέσω αυτής της διαδικασίας προσφέρονται στους επισκέπτες που απολαμβάνουν την τοπική κουζίνα. Επίσης οι ξένοι επισκέπτες μας γίνονται "πρεσβευτές" για την τοπική παραγωγή στη χώρα τους μετά την επιστροφή τους».

Η αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα Θεανώ Βρέντζου-Σκορδαλάκη τόνισε ότι «η Περιφέρεια Κρήτης συνεχίζει την προσπάθεια την οποία ξεκινήσαμε εδώ και 5 χρόνια για την πιστοποίηση των προϊόντων της Κρήτης με το σήμα εντοπιότητας και ποιότητας. Όλοι μας η προσπάθεια εστιάζεται στη δημιουργία αναπτυξιακών βασικών "εργαλείων". Σήμερα τέσσερα "Κρητικά Μπακάλικα" λειτουργούν στην Αθήνα και σύντομα θα ανοίξουν και αλλού. Τα πιστοποιημένα προϊόντα της Κρήτης έχουν βρει το χώρο τους μέσα από τον οποίο προωθούνται στις αγορές του εσωτερικού αλλά και του εξωτερικού».

πηγή



Από το Blogger.