-

Header Ads

Επιτυχημένη η Γιορτή Τσικουδιάς στον Καράβολα


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος για τέταρτη συνεχή χρονιά η Γιορτή Τσικουδιάς που οργάνωσε στον Καράβολα την Κυριακή, με τη συνδρομή του Δήμου Ηρακλείου, της 3ης Δ. Κοινότητας και της Περιφέρειας Κρήτης, ο Λαογραφικός Όμιλος «Λάζαρος & Μανόλης Χνάρης».

Εκατοντάδες Ηρακλειώτες αλλά και ξένοι επισκέπτες που βρέθηκαν εκεί είχαν τη δυνατότητα να απολαύσουν την τσικουδιά που έρεε από το παραδοσιακό ρακοκάζανο, το οποίο είχε στηθεί ειδικά για το σκοπό αυτό. Αλλά και να παρακολουθήσουν εντυπωσιασμένοι τη διαδικασία της απόσταξης που πραγματοποιούνταν εκεί μπροστά στα μάτια τους, όπως επίσης και να γευτούν τα μοναδικής γεύσης και ποιότητας τοπικά προϊόντα του νησιού μας.


Σε μια εκδήλωση όλο παράδοση που ξεκίνησε στις 4 το απόγευμα και κράτησε έως τη δύση του ήλιου, τόσο οι μικροί και μεγάλοι δημότες όσο και οι ξένοι επισκέπτες απόλαυσαν κρητικούς χορούς και δρώμενα από το Λαογραφικό Όμιλο Χνάρη, όπως επίσης και πολλή μουσική από καταξιωμένους Κρητικούς καλλιτέχνες.

Το χώρο επισκέφθηκε ο δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός, που συνομίλησε με τους πολίτες και τους οργανωτές της εκδήλωσης, ενώ παραβρέθηκαν αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι και πρόεδροι δημοτικών κοινοτήτων.

Η Γιορτή Τσικουδιάς στον Καράβολα είναι μια γιορτή του φθινοπώρου που παρουσιάζει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το έθιμο του ρακοκάζανου και την παραδοσιακή απόσταξη της τσικουδιάς για την οποία, μεταξύ άλλων, φημίζεται η Κρήτη. Ωστόσο, οι φετινές εκδηλώσεις, με την είσοδο ελεύθερη, όπως πάντα, για το κοινό, ήταν αφιερωμένες στο "Σπίτι των Αγγέλων".




Από το Blogger.