-

Header Ads

Ανοίγει τις πύλες της η Paleochora Art Week


H μεγαλύτερη γκαλερί στην Κρήτη ανοίγει τις πόρτες της στις 5 Σεπτεμβρίου, στις 7:30 το απόγευμα, στην αίθουσα του Δήμου της Παλαιόχωρας. Πρόκειται για την Paleochora Art Week, στην οποία συμμετέχουν 40 καλλιτέχνες, που θα εκθέσουν τα έργα τους σε πολλαπλούς κλάδους μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου: ζωγραφική, φωτογραφία και γλυπτική. 

«Θέλουμε να φέρουμε την τέχνη κοντά στον κόσμο και έτσι έχουμε 20 σημεία τέχνης μέσα στην Παλαιόχωρα. Έτσι, οι επισκέπτες μπορούν να περιηγηθούν και να παρακολουθήσουν έργα τέχνης σε διαφορετικά σημεία τέχνης, τα οποία είναι ταβέρνες, μπαρ, ξενοδοχεία και οι πανέμορφες παραλίες της Παλαιόχωρας», αναφέρει η Έφη Φιωτάκη, ζωγράφος και μία από τους διοργανωτές της Εβδομάδας Τέχνης. «Είναι σαν ένα κυνήγι κρυμμένου θησαυρού τέχνης και έτσι μπορείτε να εξερευνήσετε διάφορα μέρη και να συναντηθείτε με καλλιτέχνες, οι οποίοι έρχονται από 10 διαφορετικές χώρες. Οι περισσότεροι από αυτούς μένουν στην Κρήτη, και συγκεκριμένα στην Παλαιόχωρα, στον Πλακιά, και τα Χανιά», εξηγεί η Gail Warham, ζωγράφος και διοργανώτρια.

Το κεντρικό σημείο έκθεσης, όπου όλοι οι καλλιτέχνες έχουν έργα, είναι η κεντρική αίθουσα του Δήμου, στον κεντρικό δρόμο της Παλαιόχωρας. Η αίθουσα ανοίγει καθημερινά από τις 7 το απόγευμα έως τις 11:30 το βράδυ και για πρώτη φορά τις Κυριακές από το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι.
Για πρώτη φορά θα πραγματοποιηθεί υποβρύχια έκθεση στην παραλία Μέθεξις. «Μπορείτε να κολυμπήσετε με μάσκα και αναπνευστήρα και να ανακαλύψετε αγάλματα, πίνακες και πολλά άλλα που δεν περιμένετε», εξηγεί ο Gerhard Stelzhammer, γλύπτης και μέλος της διοργάνωσης. 

πηγή 



Από το Blogger.