-

Header Ads

Οι Κρείττονες γιορτάζουν τον Τρύγο

Το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου και ώρα 9μμ στην Πύλη της Βηθλεέμ, οι Κρείττονες, υπό την αιγίδα του Δήμου Ηρακλείου, γιορτάζουν τον Τρύγο.
Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης θα μας μιλήσουν για το πως τρυγούν οι Κρητικοί από τα Μινωικά Χρόνια μέχρι σήμερα ενώ ταυτόχρονα θα προβάλλονται βίντεο αναπαράστασης. Στα μεγάλα μουσικά διαλείμματα, οι χορευτές της Σχολής, μικροί και μεγάλοι, θα παρουσιάσουν χορούς από ολόκληρη την Κρήτη. Ταυτόχρονα θα μας έχουν ετοιμάσει θα παραδοσιακές σπιτικές συνταγές από όλα τα παράγωγα του αμπελιού τις οποίες θα μπορούμε να δοκιμάσουμε. Στο τέλος όπως ορίζουν όλα τα έθιμα μας, θα γλεντήσουμε όλοι μαζί παρέα για να γιορτάσουμε την καινούργια σοδειά! Την μουσική επιμέλεια της βραδιάς έχει αναλάβει ο Αλέξανδρος Παπαδάκης με τους Γιώργο Ψαράκη, Γιάννη Βεργαδή & Τάσο Πατάτα. Ομιλητές της εκδήλωσης ο ταλαντούχος Γιάννης Μαλλιαρός και η υπεύθυνη της Κρητικής Εταιρίας Πιστοποίησης Βιολογικών Προϊόντων «Iris», Μαρία Χατζηδάκη. Χορηγοί της εκδήλωσης είναι η Εταιρία Πιστοποίησης Βιολογικών Προϊόντων «Iris» (Μέγας), το Γραφείο Γενικού Τουρισμού «Terra Santa Travel – Tours», τα Κομμωτήρια «Sekto», τα Σπιτικά Βιολογικά Προϊόντα «Τα Αμπελόφυλλα της Μαριάννας» και η Παραγωγή Βίντεο - Φωτογραφία «Kolibianakis Productions». Είσοδος 5 ευρώ (Δωρεάν για παιδιά έως 12 ετών)
Η Σχολή Χορού, Μουσικής & Παραδοσιακών Τεχνών «Κρείττονες» δραστηριοποιείται στο Ηράκλειο Κρήτης από τον Σεπτέμβρη του 2014. Στόχος της είναι κάτω από την ίδια στέγη να μπορεί κάποιος να γνωρίσει και να διδαχθεί όλες αυτές τις τέχνες που αφορούν την Παράδοση της Κρήτης & της υπόλοιπης Ελλάδας. Έως σήμερα, στο πλαίσιο της Σχολής να προσφέρονται οι παρακάτω ομάδες διδασκαλίας: Κρητικού Χορού, Ελληνικών Λαϊκών Παραδοσιακών Χορών, Παραδοσιακών Οργάνων Μουσικής, Χορωδίας, Κοσμήματος, Πλεξίματος, Θεάτρου, Ζωγραφικής, Αγιογραφίας, Κατασκευής από Ξύλο, Κατασκευής από Πέτρα, Παραδοσιακής Κουζίνας και πολλά άλλα! Παράλληλα πραγματοποιούν σεμινάρια – διαλέξεις, όπου τους ζητηθεί, με θέμα τις παραδοσιακές τέχνες της Κρήτης και την παράδοση μας γενικότερα.
Η Ομάδα Παραστάσεων που διαθέτει αποτελείται από μουσικούς και χορευτές. Στόχος της ομάδας είναι να μεταφέρει την Ελληνική Παράδοση σε όλο τον κόσμο. Έχει πραγματοποιήσει πολυάριθμες παραστάσεις εντός του νησιού ενώ έχει εκπροσωπήσει ήδη την χώρα μας στο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών της Αλεξάνδρειας της Αιγύπτου, τον Μάιο που μας πέρασε. Εκτός από αυτό το φεστιβάλ έχουν προσκληθεί ήδη σε άλλα δύο παγκόσμια φεστιβάλ εντός του ακαδημαϊκού έτους 2015-2016













Από το Blogger.