-

Header Ads

Προφήτης Ηλίας: Ηχηρό ''όχι'' κατά της βίας-οπλοχρησίας


Από απόλυτη επιτυχία στέφθηκε το 1ο Παγκρήτιο Συνέδριο κατά της Βίας και της Οπλοχρησίας, το οποίο πραγματοποιήθηκε χθες στον Προφήτη Ηλία Ηρακλείου.

Όπως ανέφερε με δηλώσεις του στη "Νέα Κρήτη" ο πρόεδρος της οργάνωσης κατά της βίας, της οπλοκατοχής και της οπλοχρησίας "Ο άνθρωπος", αλλά και πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Προφήτη Ηλία Νίκος Μαρτιμιανάκης, το μεγάλο κέρδος του συνεδρίου ήταν η κοινή βούληση για την εξάλειψη των φαινομένων βίας στην Κρήτη, που εκφράστηκε από το σύνολο των περισσότερων από 100 συνέδρων, οι οποίοι βρέθηκαν χθες στο Πολύκεντρο του Προφήτη Ηλία.

«Πρέπει επιτέλους να μπει το νερό στο αυλάκι», τόνισε ο κ. Μαρτιμιανάκης, ο οποίος, προανήγγειλε, μάλιστα, τη δημιουργία Συντονιστικής Επιτροπής στην οποία θα συμμετέχουν εκπρόσωποι φορέων από κάθε γωνιά της Κρήτης, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες διεργασίες για τη διοργάνωση του 2ου Παγκρήτιου Συνεδρίου κατά της Βίας και της Οπλοχρησίας, το οποίο θα γίνει στο Ηράκλειο.

Ομιλητές στο Συνέδριο ήταν ο αναπληρωτής Καθηγητής Κοινωνικής Ανθρωπολογίας Τμήματος Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κρήτης Γιώργος Νικολακάκης, ο επίκουρος Καθηγητής Τμήματος Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κρήτης Αριστείδης Τσαντηρόπουλος, ο ψυχίατρος-συστημικός ψυχοθεραπευτής Παναγιώτης Χρυσός, ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Κρήτης Μιχάλης Καραμαλάκης και ο αστυνομικός διευθυντής Ηρακλείου Νίκος Χριστοφάκης.

Το "παρών" στο συνέδριο έδωσε ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ειρηναίος, ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, καθώς και ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης.

πηγή



Από το Blogger.