-

Header Ads

Θετικός ο απολογισμός για την 3η Παγκρήτια έκθεση «ΚΡΗΤΗ: Η Μεγάλη Συνάντηση»


Θετικός ο απολογισμός για την 3η Παγκρήτια έκθεση «ΚΡΗΤΗ: Η Μεγάλη Συνάντηση», που πραγματοποιήθηκε με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης στο στάδιο Ειρήνης & Φιλίας από 1 έως 4 Μαΐου.

Με μεγάλη επιτυχία και θετικό απολογισμό πραγματοποιήθηκε η φετινή 3η Παγκρήτια διοργάνωση της έκθεσης «ΚΡΗΤΗ: Η Μεγάλη Συνάντηση». Περισσότεροι από εκατό εκθέτες, παραγωγοί, μεταποιητές, έμποροι, Δήμοι, Επιμελητήρια και άλλοι φορείς από κάθε γωνιά της Κρητικής γης, παρουσίασαν τα προϊόντα, τις υπηρεσίες και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής τους στους χιλιάδες επισκέπτες της έκθεσης.


Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν, να γευτούν και να προμηθευτούν εξαιρετικά προϊόντα υψηλής διατροφικής ποιότητας σε πολύ λογικές τιμές.
Παράλληλα οι εμπορικοί επισκέπτες, χονδρέμποροι, εκπρόσωποι Super και Μini Markets, εταιρίες διανομής ενημερώθηκαν από τις επιχειρήσεις και προχώρησαν στην σύναψη εμπορικών συνεργασιών έτσι ώστε τα προϊόντα των Κρητικών επιχειρήσεων να τοποθετηθούν σε περισσότερα σημεία πώλησης στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της ενίσχυσης του τουριστικού ενδιαφέροντος και της προσέλκυσης περισσότερων επισκεπτών στο νησί, στους χώρους της έκθεσης είχαν τοποθετηθεί γιγαντοεκτυπώσεις μεγάλων διαστάσεων που απεικόνιζαν τοπία της Κρήτης, υψηλής αισθητικής και φυσικού κάλλους, που προέτρεπαν το κοινό να επισκεφτεί για τις καλοκαιρινές του διακοπές το νησί. Το μήνυμα αυτό έχει ιδιαίτερη αξία και υπολογίζεται ότι θα έχει θετικό πρόσημο στην τοπική αγορά, ενόψει της τουριστικής περιόδου.


Το τετραήμερο της έκθεσης, εκτός από το εμπορικό της μέρος συμπληρωνόταν από εξαιρετικές παράλληλες εκδηλώσεις πολιτιστικού, μουσικοχορευτικού, γαστρονομικού περιεχομένου και ενημερωτικού χαρακτήρα, που αναδείκνυαν τα ήθη και τα έθιμα της Κρήτης και τις οποίες, πλήθος κόσμου είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει με ενθουσιασμό.
Για την πραγματοποίηση αυτών των εκδηλώσεων, εργάστηκε μεγάλος αριθμός συντελεστών, ανάμεσα στους οποίους περιλαμβάνονται: μουσικοί, χορευτές, γαστρονόμοι, επιστήμονες, ειδικοί συνεργάτες, εξειδικευμένοι επαγγελματίες, Πολιτιστικά Σωματεία και άλλοι Φορείς.

Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 1 Μαΐου, από τον Υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας & Τουρισμού κ. Γιώργο Σταθάκη και τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη, ενώ παρευρέθηκε πλήθος επισήμων. Μεταξύ αυτών, ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας (Ε.Σ.Ε.Ε.) κ. Βασίλης Κροκίδης, ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΓΕ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε.) κ. Γιώργος Καβαθάς, ο εμπορικός ακόλουθος της Πολωνίας, ο τέως Υπουργός Τουρισμού κ. Νίκος Σκουλάς, ο τέως υπουργός κ. Μιχάλης Καρχιμάκης, ο τέως βουλευτής και πρόεδρος της Π.Ε.Φ.Ε. κ. Μανούσος Ντουκάκης, ο πρόεδρος της Παγκρητίου Ενώσεως κ. Γιώργος Μαριδάκης, ο πρόεδρος της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης της Περιφέρειας Κρήτης κ. Μανώλης Χνάρης, οι αντιδήμαρχοι: Δήμου Ηρακλείου κ. Πέτρος Ινιωτάκης, Δήμου Μαλεβιζίου κ. Γιώργος Αεράκης, Δήμου Μινώα Πεδιάδας κ. Γιάννης Βασιλάκης, Δήμου Ιεράπετρας κ. Αντρέας Παπαδοπετράκης, Δήμου Χερσονήσσου κ. Ευθύμιος Μουντράκης, Δήμου Μηλοποτάμου κ. Μιχάλης Σωπασής, Δήμου Φαιστού κ. Γιώργος Μαυράκης, ο πρόεδρος του Κ.Τ.Ε.Λ. Ηρακλείου-Λασιθίου κ. Μανώλης Χαχλιούτης και ο διευθυντής κ. Γιώργος Χαλεπάκης, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Σταύρος Τζεδάκης, ο πρόεδρος της Κεντρικής Συνεταιριστικής Ένωσης Σουλτανίνας (Κ.Σ.Ο.Σ.) κ. Γιώργος Ξυλούρης, ο πρόεδρος της Παγκρήτιας Δημοσιογραφικής Ένωσης κ. Γιάννης Κατσαράκης.


Την έκθεση επισκέφτηκαν και ξεναγήθηκαν σε αυτή η Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεανώ Βρέντζου, και η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου κ. Μαρία Λιονή, ο Δήμαρχος Παλλήνης κ. Αθανάσιος Ζούτσος, καθώς και πολλοί άλλοι επίσημοι.
Στο σημείο αυτό πρέπει να σημειωθούν και τα οφέλη από την μεγάλη προβολή που έγινε για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της Κρήτης, με αφορμή τη δημοσιοποίηση της έκθεσης σε τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς πανελλήνιας εμβέλειας, σε δίκτυα του εξωτερικού, σε εφημερίδες και στο διαδίκτυο.

Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων, ο διοργανωτής της έκθεσης κ. Νεκτάριος Σερμάκης στην ομιλία του τόνισε ότι και στο μέλλον θα ακολουθήσουν αντίστοιχες διοργανώσεις, που στόχο θα έχουν να προβάλουν την Κρήτη, το έργο των Κρητικών παραγωγών-μεταποιητών και την ενίσχυση του νησιού ως τουριστικού προορισμού, 12 μήνες το χρόνο.


Η έκθεση αυτή διοργανώνεται και υποστηρίζεται από την Επικοινωνίες Κρήτης Ε.Π.Ε. και την Εκδοτική Κρήτης – Νεκτάριος Σερμάκης. Πληροφορίες στο τηλέφωνο 2810-213318.




Από το Blogger.