-

Header Ads

Το τελευταίο αντίο στον Πέτρο Καλομοίρη


"ένα  Αηδόνι εσώπασε μάζωξε τα φτερά του
εμισεψε την άνοιξη κι αλαργο- ξορισμένο".

Με αυτούς τους στίχους, τους δικούς του στίχους θα αποχαιρετίσουν σήμερα οι κρητικοί τον Πέτρο Καλομοίρη....

"Εδώ είναι ακριβώς οι ακριβοθυγατέρες, η γλώσσα με τη μουσική. Είναι οι στίχοι που ντύνονται με τη μουσική και γεννιέται ένα εκπληκτικό πράγμα...Σε ορισμένες περιπτώσεις οι λέξεις είναι περισσευούμενες. Φυσικά τα συναισθήματα δεν εκφράζονται πάντα με λέξεις...Και είναι δανεικές οι χαρές. Ό,τι έχουμε μας το έδωσαν. Δεν είναι δικό μας. Το κρατάμε για να το δώσουμε κι εμείς με τη σειρά μας..." έλεγε μεταξύ άλλων ο Πέτρος Καλομοίρης και με στίχους και μουσικές θα τον αποχαιρετίσουν σήμερα το πρωί οι συγγενείς και φίλοι του.

Ο Πέτρος Καλομοίρης δεν υπάρχει πια. Έφυγε τα ξημερώματα της Κυριακής στα 62 του χρόνια. Αφήνοντας δυσαναπλήρωτο κενό για την οικογένειά του, τους φίλους του, την Κρήτη. Την οποία αγαπησε με πάθος και υπηρέτησε τη μουσική της, τη λαλιά της...Η νεκρώσιμος ακολουθία θα ψαλεί στις 10 το πρωί από τον μητροπολιτικό ναό του Αγίου Μηνά και η ταφή θα γίνει στις Μέλαμπες.

Έφυγε ο Πέτρος Καλομοίρης αφήνοντας φίλους αληθινούς, γιατί ήταν ανιδιοτελής, σεμνός, συγκροτημένος. Γιατί πίστευε βαθιά στις υψηλές αξίες του ανθρωπισμού και δε μιλούσε γι’ αυτές απλά και εύκολα, αλλά τις έκανε όσο μπορούσε καθημερινή πράξη, ανεξάρτητα από το βάρος του κόστους.Έφυγε αφήνοντας έργο μόχθου και θυσίας για την αναβίωση της παράδοσης: μαντινάδες, ποιήματα, δημοσιεύματα, ραδιοφωνικές εκπομπές.

Ο ίδιος δημιουργώντας μια πανέμορφη οικογένειά  με τη γυναίκα του, την Άννα και δυο εξαιρετικά παιδιά, τον Νίκο και την Έρη. Πρόλαβε καιτη γλυκιά του εγγονή, την Ελεάννα, που πήρε το χρώμα των ματιών του, για να τον βλέπομε όσο ζούμε και σ’ αυτά…

Καλό ταξίδί Πέτρο!

πηγή

Από το Blogger.