-

Header Ads

Στην «τελική ευθεία» για τον Ποδηλατικό Γύρο ΜεσαράςΣυνάντηση μεταξύ των συνδιοργανωτών φορέων που ανέρχονται πλέον στους 58 και του Forum «Οδηγούμε με ασφάλεια» πραγματοποιήθηκε εχθές, στις 5.30 το απόγευμα, στην αίθουσα του Δημαρχείου Μοιρών, παρουσία του Βουλευτή Ηρακλείου κ. Λευτέρη Αυγενάκη, με σκοπό τον καλύτερο συντονισμό για την επιτυχή διοργάνωση του Ποδηλατικού Γύρου Μεσαράς. Στη συνάντηση αποφασίστηκε ομόφωνα να κηρύξει την έναρξη του Ποδηλατικού Γύρου Μεσαράς, ο Μεσαρίτης αθλητής που έχει τιμήσει την Ελλάδα και την περιοχή μας, Παρολυμπιονίκης, κ. Μανώλης Στεφανουδάκης.

Όπως δήλωσε ο κ. Λ. Αυγενάκης: «Συνεχίζουμε την προσπάθεια με το Forum «Οδηγούμε με ασφάλεια» και δεκάδες εθελοντικούς φορείς της περιοχής μας αυτή τη φορά, για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και προωθούμε το μήνυμα της ασφαλούς οδήγησης. Παράλληλα, οι φορείς της Μεσαράς και το Forum μέσα από αυτή την προσπάθεια συνεργάζονται, ενώνουν τις δυνάμεις τους και αγκαλιάζουν το Κέντρο Παιδιών με Αναπηρία, που λειτουργεί στην περιοχή μας. Καλούμε όλους τους Μεσαρίτες και όχι μόνο να συμμετέχουν στη διάδοση του μηνύματος για ασφαλή οδήγηση μέσα από μια ωραία διαδρομή με το ποδήλατο στα μοναδικά τοπία της περιοχής μας.»
Στην συνάντηση, ο κ. Σπύρος Καμπαξής από τους Ποδηλάτες Κρήτης τόνισε ότι: «Με χαρά συμμετέχουμε και εμείς ως Ποδηλάτες Κρήτης, αλλά και εγώ εκπροσωπώντας την Ομοσπονδία Μαζικού Αθλητισμού και Υπεραποστάσεων, στον Ποδηλατικό Γύρο Μεσαράς, μαζί με τον Λευτέρη Αυγενάκη και φορείς της περιοχής μας. Είναι μια ενέργεια ευαισθητοποίησης για την ενίσχυση του Κέντρου Αποκατάστασης και Αποθεραπείας Παιδιών με Αναπηρία Πόμπιας που αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα. Στόχος μας όμως είναι αυτή η προσπάθεια να καθιερωθεί. Καλούμε όλο τον κόσμο της Μεσαράς να συμμετέχει στον Ποδηλατικό Γύρο Μεσαράς και να ενισχύσει το ΠΑΠΑΗΚ Πόμπιας.»
Από την πλευρά του ο κ. Χρυσόστομος Περγιανάκης, από τον Περιφερειακό Τμήμα Μοιρών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού δήλωσε ότι: «Είναι πολύ θετικό που συμμετέχουν πολλοί φορείς της περιοχής μας, ιδιαίτερα από μια περιοχή μας που μαστίζεται από τα τροχαία. Αυτή η διοργάνωση δίνει μια ελπίδα. Εάν όλοι μας συμμορφωθούμε ενσυνείδητα στους κανόνες οδηγικής συμπεριφοράς, αυτό θα έχει πολύ θετικές επιπτώσεις. Την Κυριακή όμως, θα έχουμε και την ευκαιρία, να κάνουμε μια βόλτα στην πανέμορφη περιοχή της Μεσαράς, να απολαύσουμε το τοπίο από το ποδήλατό μας, στέλνοντας το μήνυμα της ασφαλούς οδήγησης και ενισχύοντας παράλληλα το κέντρο για τα παιδιά με αναπηρία στην Πόμπια».
Ο κ. Μιχάλης Ματαλιωτάκης από την Ομάδα Ποδηλατών Μεσαράς «Ματαλλιώτης» δήλωσε: «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που συμμετέχουμε και εμείς σε αυτή την διοργάνωση. Μέσα από τον Ποδηλατικό Γύρο Μεσαράς στέλνουμε μήνυμα ότι οδηγούμε με ασφάλεια, με το αυτοκίνητο, το ποδήλατο, αλλά κινούμαστε με ασφάλεια ακόμα και ως πεζοί. Αυτή όμως η διοργάνωση έχει μεγάλη και ιδιαίτερη σημασία, διότι με τη συμμετοχή μας ενισχύουμε το ΠΑΠΑΗΚ Πόμπιας. Βέβαια δεν θα πρέπει να ξεχνάμε τα ζητήματα ασφαλείας. Φοράμε κράνος. Είναι κορυφαίο ζήτημα ασφάλειας για όσους οδηγούν δίκυκλα. Επιπλέον, όπως ελέγχουμε το όχημά μας πριν ξεκινήσουμε, έτσι οφείλουμε να ελέγχουμε και το ποδήλατό μας πριν από κάθε διαδρομή και για το λόγο αυτό στο κατάστημά μου «Mataliotis Bikes”, στα Καπαριανά, θα κάνω δωρεάν τεχνικούς ελέγχους στα ποδήλατα.»
Ο κ. Δημήτρης Φουστανάκης από το Σύλλογο Φίλων ΠΑΠΑΗΚ τόνισε ότι: «Είναι ιδιαίτερη χαρά μας, να συμμετέχουμε σε αυτή την πρωτοβουλία που έχει διττό χαρακτήρα. Στέλνουμε το μήνυμα της ασφαλούς οδήγησης στην περιοχή μας και παράλληλα ενισχύουμε το Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας Παιδιών με Αναπηρίας Πόμπιας. Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας να απολαύσουν μαζί μας την διαδρομή του Ποδηλατικού Γύρου Μεσσαράς, μέσα από μαγευτικά τοπία, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και την ενίσχυση του κέντρου».
Διαδρομές - Στάσεις
Και οι δυο διαδρομές έχουν σημείο εκκίνησης και τερματισμού το ΠΑΠΑΗΚ Πόμπιας. Στην συνάντηση αποφασίστηκε στη μικρή διαδρομή (20 km) να γίνουν στάσεις στον Πλάτανο, την Αρχαία Γόρτυνα και τις Μοίρες(Μοίρες), ενώ στη μεγάλη διαδρομή στάσεις (75 km) στην Αρχαία Γόρτυνα, το Τυμπάκι (πλατεία) και τα Πιτσίδια.
Συνεπώς οι νέες διαδρομές έχουν ως εξής:
Α΄ Διαδρομή 20 χλμ.:
Πόμπια (Ίδρυμα ΠΑΠΑΗΚ)- (Στροφή Πρατήριο Συριανός) – Πλάτανος (ΣΤΑΣΗ) – Χουστουλιανά – Μητρόπολη – Αρχαία Γόρτυνα(ΣΤΑΣΗ) – Μοίρες(ΣΤΑΣΗ) – Πόμπια (τερματισμός).
Β΄ Διαδρομή 75 χλμ.:
Πόμπια (Ίδρυμα ΠΑΠΑΗΚ) – (Στροφή Πρατήριο Συριανός) - Πλάτανος – Χουστουλιανά – Μητρόπολη – Άγιοι Δέκα – Αρχαία Γόρτυνα (ΣΤΑΣΗ) – Αμπελούζος – Καπαριανά – Μοίρες – Τυμπάκι – Κόκκινος Πύργος (παραλία)- Τυμπάκι (ΣΤΑΣΗ) – Μετόχι Καμηλαρίου – Πιτσίδια (ΣΤΑΣΗ) – Πετροκεφάλι – Πόμπια (τερματισμός).
Προαιρετική η Οικονομική ενίσχυση του ΠΑΠΑΗΚ
Με απόφαση όλων των εκπροσώπων συνδιοργανωτών φορέων αποφασίστηκε προαιρετικά, από τους συμμετέχοντες και μη, η στήριξη του Κέντρου Αποκατάστασης και Αποθεραπείας Παιδιών με Αναπηρία Πόμπιας μέσω του Συλλόγου Φίλων ΠΑΠΑΗΚ.
Οδηγίες προς τους συμμετέχοντες
Προκειμένου να είναι απόλυτα ασφαλής η διαδρομή αλλά και για να αποφευχθούν τυχόν προβλήματα, δίνονται οι παρακάτω οδηγίες προς τους συμμετέχοντες:
1. Το κράνος είναι υποχρεωτικό για τη συμμετοχή στον Ποδηλατικό Γύρο Μεσαράς.
2. Δεν επιτρέπεται στη διαδρομή των 20 km η συμμετοχή για παιδιά κάτω των 8 ετών.
3. Δεν επιτρέπεται στη διαδρομή των 75 km η συμμετοχή για παιδιά κάτω των 18 ετών.
4. Είναι απαραίτητος ο τεχνικός έλεγχος του ποδηλάτου πριν από την ημέρα της διοργάνωσης. (Δωρεάν τεχνικός έλεγχος στο κατάστημα Mataliotis Bikes, στα Καπαριανά)
5. Κάθε ποδηλάτης συμμετέχει στον Ποδηλατικό Γύρο με αποκλειστικά δική του ευθύνη, όσον αφορά τυχόν χρόνια προβλήματα υγείας.
Χορηγοί
Οι χορηγοί που στηρίζουν την διοργάνωση είναι τα «Super Market Χαλκιαδάκης», το «Νερό Ζαρός», το «Νερό Ρούβας», ο Μιχάλης Ματαλιωτάτκης «Mataliotis Bikes», αλλά και άλλοι προμηθευτές και πολίτες της περιοχής όπως τα «Αρτοποιεία Τσικνάκη», τα «Αρτοποιεία Αρχοντικό», τα «Αρτοποιεία Φανουράκη Γαλιανός Φούρνος», τα «Αρτοποιεία Κουντουράκης», το Οπωροπωλείο Φ. Ζαχαριουδάκη», το «Οπωροπωλείο Χαλκιαδάκη», τα «Αναψυκτικά Εσπερίς» και ο Σύλλογος Γυναικών «Πομπιανές Δημιουργίες».
Η διοργάνωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Δήμου Γόρτυνας και του Δήμου Φαιστού.
Από το Blogger.