-

Header Ads

Κάλεσμα στο 6ο Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας

 
Το Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αποστολιανών, προσκαλούν σε παραδοσιακά μαγειρέματα, στο 6ο Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας, την Κυριακή 11 Μαρτίου 2018 και ώρα 11:00 το πρωί, στο κέντρο πολιτιστικών, καλλιτεχνικών εκδηλώσεων «ΟΙ ΚΟΥΡΗΤΕΣ» στο Ηράκλειο.
Καλούμε όλους τους Πολιτιστικούς συλλόγους και φορείς της Κρήτης, να δηλώσουν συμμετοχή στο 6ο Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας και να παρουσιάσουν αυθεντικές παραδοσιακές συνταγές με αγνά τοπικά προϊόντα.
Η προθεσμία για την δήλωση συμμετοχής είναι μέχρι τις 29 Ιανουαρίου 2018.
Η συμμετοχή στο Φεστιβάλ, στηρίζει και ενισχύει την κοινή προσπάθεια για την ανάδειξη και προβολή της αυθεντικής κρητικής κουζίνας και των εξαιρετικών τοπικών προϊόντων.
Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Η αξιολόγηση των εδεσμάτων θα γίνει από καταξιωμένους επιστήμονες   και επαγγελματίες, οι οποίοι θα κληθούν να κρίνουν και να αξιολογήσουν τις συνταγές και γενικότερα τις συμμετοχές με διαφορετικά κριτήρια ανά κατηγορία:                                                                                                                                           
1η κατηγορία (Παραδοσιακή Κρητική συνταγή, Τοπικά προϊόντα, Γεύση, Βαθμός δυσκολίας, Παρουσίαση)
2η κατηγορία (Ιστορικά, Κοινωνικά, Θρησκευτικά και Λαογραφικά στοιχεία)
3η κατηγορία (Επιμελημένος, Καλαίσθητος και Παραδοσιακός στολισμό των πάγκων)

Η Εκδήλωση

Με είσοδο ελεύθερη τα μέλη και οι φίλοι των Πολιτιστικών συλλόγων θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ζωντανά:
  • Παραδοσιακά μαγειρέματα και δοκιμή παραδοσιακών εδεσμάτων
  • Μουσικά ακούσματα και παρουσίαση παραδοσιακών Κρητικών χορών
Παράλληλες εκδηλώσεις

  • Παράδοση είναι όσα παραδίνουμε στις επόμενες γενιές, γι' αυτό μια χαρούμενη «ΠΑΙΔΙΚΗ ΓΩΝΙΤΣΑ» θα περιμένει τους μικρούς μας επισκέπτες, όπου με την καθοδήγηση παιδαγωγών αλλά και των γιαγιάδων, από διάφορους συλλόγους που θα συμμετέχουν, θα φτιάξουν παραδοσιακές συνταγές, μαθαίνοντας τα ήθη και τα έθιμα που τις συνοδεύουν!

  • Στο χώρο της εκδήλωσης θα υπάρχει το «ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΑΓΑΠΗΣ» με καλούδια που θα προσφέρουν Σύλλογοι και φίλοι του φεστιβάλ και ο « Οδηγός Μαγειρικής». Τα έσοδα θα διατεθούν για την αγορά ιατρικού εξοπλισμού, της Αιματολογίας-Ογκολογίας Παίδων, Ογκολογική Κλινική και Τμήμα Χημειοθεραπειών του ΠΑΓΝΗ.

Η πρώτη παρουσίαση του Οδηγού Μαγειρικής, του Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας, θα γίνει το Σάββατο 10 Μαρτίου στο Ηράκλειο Κρήτης.

Ευχαριστούμε θερμά τους 77 Πολιτιστικούς συλλόγους και φορείς, που παρουσίασαν τις συνταγές στο Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας, πολύ δε περισσότερο που μας τις ενεπιστεύθηκαν, πλαισιωμένες με πλούσιο και ανεκτίμητο ιστορικό και λαογραφικό υλικό, για την έκδοση του Οδηγού Μαγειρικής.
Ευχαριστούμε θερμά τους πολύτιμους αρωγούς για την ευαισθησία, τη στήριξη και την αγάπη τους, στην έκδοση του Οδηγού Μαγειρικής.

Στοιχεία Επικοινωνίας: τηλέφωνο 6908863716
email: info@fekk.gr και lena.igou@hotmail.com
(Λένα Ηγουμενάκη Υπεύθυνη Διοργάνωσης Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας, Έφορος Πολιτιστικού συλλόγου Αποστόλων Πεδιάδας)
Από το Blogger.