-

Header Ads

Σήμα ποιότητας με "άρωμα" Κρήτης σε επιχειρήσεις του νησιού


Νέες επιχειρήσεις έλαβαν από την περιφέρεια Κρήτης και την Αγροδιατροφική σύμπραξη, το σήμα «Κρήτη» και «κρητική κουζίνα» σε μια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Ηρακλείου. Μια ταυτότητα αναγνώρισης όπως επισημάνθηκε που ενισχύει τα τοπικά προϊόντα, καθώς το brand name Κρήτη όχι απλά είναι γνωστό στο εξωτερικό ή και ακόμη εντός Ελλάδας, αλλά ανοίγει δρόμο για την υπεραξία των τοπικών προϊόντων.

Η προσπάθεια που ξεκίνησε πριν από πέντε χρόνια βρίσκει καθημερινά πιστούς θαυμαστές. Παραγωγούς και όχι μόνο που κάτω από την ομπρέλα της Κρήτης προωθούν τα προϊόντα τους, τα οποία όχι ευκολότερα αλλά και με μεγαλύτερη δυναμική γίνονται αποδεκτά όχι μόνο στην τοπική ή την ελληνική αγορά, αλλά και τις αγορές του εξωτερικού.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης απονεμήθηκε και το σήμερα κρητικό μπακάλικο, μια δραστηριότητα που πρόσφατα στη Θεσσαλονίκη επαναβεβαίωσε τη δυναμική των προϊόντων του νησιού σε μια διαδικασία εξωστρέφειας και ενοποίησης των δυναμένων που ενισχύουν το εγχείρημα που στηρίζεται στον πρωτογενή τομέα και γίνεται προσπάθεια τα τελευταία χρόνια να συνδεθεί και με τον τουρισμό.

Στην εκδήλωση μίλησαν οι:
Σταύρος Αρναουτάκης - Περιφερειάρχης Κρήτης
Μανόλης Χνάρης – Πρόεδρος Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Περιφέρειας Κρήτης
Μανόλης Αλιφιεράκης, Πρόεδρος Επιμελητηρίου Ηρακλείου
και η Χριστίνα Χαλκιαδάκη Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας «Γεύσεις Κρήτης Χαλκιαδάκης» & μέλος του Δ.Σ. των Super Market Χαλκιαδάκης Α.Ε. για «To brand – name «κρήτη» από την πλευρά του επιχειρηματία», και τέλος έγινε η τελετή απονομής σημάτων «κρήτη», «κρητική κουζίνα», «κρητικό μπακάλικο» στις πιστοποιημένες επιχειρήσεις


Σήμα «κρήτη»

Στην σημερινή εκδήλωση απονεμήθηκε το σήμα σε 28 νέες πιστοποιημένες επιχειρήσεις και 250 νέα πιστοποιημένα προϊόντα, μεταξύ των οποίων ελαιόλαδο, τυροκομικά, παραδοσιακά καπνιστά (λουκάνικο, απάκι κτλ),νωπό κρέας (κόκορας, κοτόπουλο, γαλοπούλα) αρτοσκευάσματα, προϊόντα ζύμης, φραγκόσυκα, βότανα, ελιές, κρασί, αυγά, χυμό αλόης κ.α. (πρόκειται για τις επιχειρήσεις που πιστοποιήθηκαν το 2016). Μέχρι τώρα έχουν πάρει το σήμα «κρήτη» συνολικά 90 επιχειρήσεις και 600 προϊόντα.

Σήμα «κρητική κουζίνα»

Απονεμήθηκε το σήμα σε 19 εστιατόρια και a la carte εστιατόρια ξενοδοχειακών μονάδων (πρόκειται για τις επιχειρήσεις που πιστοποιήθηκαν το 2016). Μέχρι τώρα έχουν πάρει το σήμα «κρητική κουζίνα» συνολικά 40 εστιατόρια και ξενοδοχεία.

Σήμα «κρητικό μπακάλικο»

Απόνεμήθηκε το σήμα σε 1 κρητικό μπακάλικο στην Θεσσαλονίκη. Μέχρι τώρα έχουν πιστοποιηθεί συνολικά πέντε «κρητικά μπακάλικα», τέσσερα στο νομό Αττικής και ένα στη Θεσσαλονίκη.




Από το Blogger.