-

Header Ads

ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ 2016


Συνεχίζονται και σήμερα Τρίτη 19-7-2016, οι γνωστές πολυήμερες πολιτιστικές εκδηλώσεις ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ 2016, οι οποίες πραγματοποιούνται επί 31 συναπτά χρόνια στην ομώνυμη Συνοικία της Πόλης μας.

Το σημερινό πρόγραμμα των εκδηλώσεων, έχει ως εξής:

21.00 * Με τον «Ερωτόκριτο», το αριστούργημα του Βιτσέντζου Κορνάρου, φιλοξενεί φέτος τη Θεατρική Σκηνή Ηρακλείου, Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίας Αικατερίνης.
Το έργο είναι ένας μοναδικός θησαυρός, και ο ποιητής ανεπανάληπτος. Μια πλούσια θεατρική παραγωγή με τις καλύτερες συνεργασίες. Ο Βασίλης Σκουλάς και ο Χρήστος Παπαδόπουλος έχουν αναλάβει το μουσικό κομμάτι του έργου και τη σκηνοθεσία ο Μάνος Μανιάς.
Το αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας σίγουρα θα ανταμείψει εκείνους που θα παρακολουθήσουν την θεατρική αυτή παράσταση.

O Βιτσέντζος Κορνάρος, ήταν Κρητικός ποιητής. Θεωρείται ένας από τους κυριότερους εκπροσώπους της κρητικής λογοτεχνίας. Γεννήθηκε και έζησε στη Σητεία, ενώ αργότερα εγκαταστάθηκε στον Χάνδακα (σημερινό Ηράκλειο) όπου παντρεύτηκε αλλά και πέθανε.
Η υπόθεση του έργου περιστρέφεται γύρω από τον έρωτα του Ερωτόκριτου και της Αρετούσας, κόρης του βασιλιά, ένας έρωτας ο οποίος χρησιμεύει ως άξονας στον ποιητή για να υμνήσει τη φιλία, την ανδρεία και την αγάπη προς τη πατρίδα. Ο Ερωτόκριτος πέρασε στην λαϊκή παράδοση και παραμένει δημοφιλές κλασικό έργο, χάρη και στην μελοποίησή του από τον Χριστόδουλο Χάλαρη και την ερμηνεία του από τον Νίκο Ξυλούρη.



Συντελεστές
Σκηνικά: Μάνος Μανιάς, Αντώνης Βούρλος. *Ηχητικά φωτισμοί: Στέλλα Σταυρίδη. Χορογραφίες : Μαρία Φαρσάρη. *Κοστούμια: Ειρήνη Μηλαθιανάκη
Σκηνοθεσία: Μάνος Μανιάς
Τους ρόλους ερμηνεύουν με σειρά εμφάνισης
Α΄  Ποιητής - Πεζόστρατος:  Γιάννης Λαμπράκης, *Β΄ Ποιητής: Μαρία Μακράκη,
Ερωτόκριτος: Νίκος Μανιάς, *Πολύδωρος - Άριστος: Γιώργος Γιαλυτάκης
Αρετούσα: Γεωργία Μαυρογιαννάκη. *Φροσύνη: Μαίρη Νταγιάκου
Μάνα: Κλεοπάτρα Βρεττού, *Βασιλιάς: Μάνος Μανιάς, *Βασίλισσα: Κωνσταντίνα Αγγελίδη

Η αποψινή θεατρική παράσταση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα και την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίας Αικατερίνης και η είσοδος είναι δωρεάν.
Από το Blogger.