-

Header Ads

Κυκλοφορεί σε λίγες μέρες: Αντώνης Μαρτσάκης - Ένα είναι τ`αηδόνι


ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΑΡΤΣΑΚΗΣ - ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ Τ'ΑΗΔΟΝΙ...
(ΚΑΛΑΝΤΑ, ΠΑΡΑΤΣΑΦΑΡΑ, ΚΡΗΤΙΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΚΡΗΤΗΣ)

Ένα είναι τ`αηδόνι…” Αυτό το τραγούδι που έμαθα στα παιδικά μου χρόνια στα χωριά των Λευκών Ορέων και συγκεκριμένα στη Δρακώνα Κεραμειών Κυδωνίας, ήταν η αφορμή να γεννηθεί η ιδέα ενός ψηφιακού δίσκου με βασικούς ακροατές τα «κοπέλια», τα μικρά παιδιά.

Ξεκίνησα από τα κάλαντα, που τα έμαθα από τον παππού μου το Μαρτσοβασίλη (Βασίλη Μαρτσάκη) και τα πρωτοτραγουδήσαμε σαν παιδιά, με το δίδυμο αδελφό μου Γιάννη, στο χωριό μας, τα Χαρχαλιανά, Κισσάμου και αργότερα, με τον Λαογραφικό Όμιλο ΚΟΥΡΗΤΕΣ.

Άρχισα λοιπόν να συλλέγω παραδοσιακά τραγούδια της περιοχής μου και στη συνέχεια όλου του νησιού, που θα μπορούσαν να μαθευτούν και να τραγουδηθούν από παιδιά. Τα τραγούδια που περιλαμβάνονται στη συλλογή, ανάλογα το ποιητικό περιεχόμενο χωρίζονται σε κατηγορίες (Παραλογές, Του έρωτα, Παρατσάφαρα, Σατιρικά ή Ευτράπελα) και κατατάσσονται στα Ριζίτικα τραγούδια. Στη συλλογή αυτή έχει γίνει μια μικρή επιλογή από την πληθώρα των τραγουδιών του τόπου μας και χάρη στη βοήθεια και τη συμβολή όλων των συντελεστών, την κρατάτε στα χέρια σας.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου Φραγκίσκο Μπαλτζάκη, Κανάκη Κοζωνάκη, τον επί πολλά έτη συνεργάτη και φίλο Νίκο Μαρεντάκη για όλη την ηχοληπτική γνώση και συναδελφική βοήθεια, την παιδική όμαδα Κισσάμου Σελίνου που με τις αγγελικές φωνές τους στόλισαν τη συλλογή, την εταιρεία “Σείστρον” του Μιχάλη και Ανδρέα Αεράκη που ανέλαβε την παραγωγή και έκδοση του δίσκου και το Νίκο Αποστολάκη, Προέδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Παλαιόχωρας, που μας επέτρεψε να συμπεριλάβουμε το κομμάτι «Ένα καράβι αρμένιζε» που το ερμηνεύουν μαθητές από το Δημοτικό Σχολείο Κουντούρας Σελίνου (στον ψηφιακό δίσκο του Συλλόγου, Ριζίτικα Τραγούδια 5ος και 6ος κύκλος). Ιδιαίτερα θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Παττακομανώλη (Μανώλη Παττακό) και το παιδικό τμήμα του Λαογραφικού Ομίλου Κουρήτες για την όμορφη απόδοση στα παραδοσιακά κάλαντα της Κρήτης.




Από το Blogger.