-

Header Ads

Δημιουργία ηλεκτρονικού γραφείου πληροφόρησης στην Αγία Πελαγία


Τη σύμβαση δημιουργίας ενός ηλεκτρονικού γραφείου πληροφόρησης Info Kiosk στην Αγία Πελαγία, προϋπολογισμού 49.700 €, υπέγραψε ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης.
Η ενημέρωση θα γίνεται μέσα από μια πλατφόρμα τουριστικής και πολιτιστικής πληροφόρησης επισκεπτών, σε 5 γλώσσες (Ελληνικά, Αγγλικά, Ρώσικα, Γερμανικά και Γαλλικά) με εξειδικευμένες εφαρμογές για ηλεκτρονικούς υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα και tablets, ενώ θα υπάρχει και ένα Info Kiosk για επισκέπτες που δεν χρησιμοποιούν αυτές τις συσκευές, σε χώρο που θα διαμορφωθεί κατάλληλα στην Αγία Πελαγία.

Η πλατφόρμα θα χρησιμοποιεί πολλαπλά κανάλια και μέσα πρόσβασης στην πληροφορία (web site, εφαρμογές σε κινητά Android και iPhone, infokiosk, push notifications) παρέχοντας με αυτόν τον τρόπο τη δυνατότητα στον επισκέπτη πριν καν ξεκινήσει τις διακοπές του, να μπαίνει στην ιστοσελίδα, να περιηγείται στο περιεχόμενο, να δημιουργεί δωρεάν τον προσωπικό του λογαριασμό και να επιλέγει ποιές πληροφορίες τον ενδιαφέρουν περισσότερο (π.χ. μουσεία, διαδρομές, εστιατόρια κλπ) δημιουργώντας με αυτόν τον τρόπο έναν "προσωπικό τουριστικό οδηγό". Επίσης να καταχωρεί τις ημερομηνίες που θα επισκεφτεί την περιοχή και να καθορίζει τι είδους ενημερώσεις θέλει να λαμβάνει (π.χ. πολιτιστικές εκδηλώσεις, προσφορές επιχειρήσεων). Εγκαθιστώντας την αντίστοιχη εφαρμογή, συγχρονίζεται αυτόματα με το προφίλ που έχει δημιουργήσει στην ιστοσελίδα, έχει πρόσβαση σε όλη την υπόλοιπη πληροφορία και λαμβάνει πληροφορίες για σημεία ενδιαφέροντος, διαδρομές, χάρτες, προσφορές από επιχειρήσεις, κλπ.

Η πλατφόρμα θα παρέχει αξιόπιστη πληροφόρηση στους επισκέπτες για τα σημεία που μπορούν να επισκεφτούν και τις δραστηριότητες που μπορούν να συμμετέχουν, τις δυνατότητες που υπάρχουν για παραμονή, παρουσιάζοντας παράλληλα τις επιχειρήσεις και τα τοπικά προϊόντα που θα μπορούσαν να προμηθευτούν από κάθε περιοχή. Επιπλέον θα προτείνονται διαδρομές τις οποίες θα μπορεί ο επισκέπτης να ακολουθήσει ώστε να αποκομίσει μια μοναδική εμπειρία. Έτσι θα γίνεται στοχευμένη ενημέρωση και πληροφόρηση των επισκεπτών σχετικά με θεματικές διαδρομές (φυσιολατρικών μονοπατιών, γαστρονομίας, βυζαντινών και αρχαιολογικών μνημείων κλπ), ενώ ο χρήστης επίσης θα μπορεί να κάνει δρομολόγηση προς κάθε σημείο ενδιαφέροντος μέσα από κάθε εφαρμογή (iOS-Android & Web)




Από το Blogger.