-

Header Ads

Εκδήλωση στον αρχαιολογικό χώρο Τυλίσου υπό το φως της πανσελήνου


«Nasa Funk: Από τη γη στη σελήνη. Ταξιδεύουμε με ασφάλεια: Στο δρόμο της μουσικής με όχημα την Funk» είναι το θέμα της εκδήλωσης που γίνεται στην πανσέληνο του Αυγούστου, το ερχόμενο Σάββατο 29 Αυγούστου, στις 10 το βράδυ στον αρχαιολογικό χώρο Τυλίσου.

Για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά στον μαγευτικό αρχαιολογικό χώρο της Τυλίσου θα ξαναεπιχειρήσουμε να καταργήσουμε τις αποστάσεις στο χρόνο και στο χώρο.

Η συνεύρεση μας σ’ ένα τόπο που κατοικείται αδιάλειπτα και με το ίδιο όνομα επί 4.000 χρόνια το βράδυ της πανσελήνου αποτελεί ιδανικό πλαίσιο για αυτή την προσπάθεια.

Η εκδήλωση, όπως κάθε χρόνο, είναι αφιερωμένη στον ντράμερ Κώστα Κουβίδη και στους χιλιάδες άλλους συνανθρώπους μας που χάθηκαν στην άσφαλτο, θύματα της δικτατορίας του χάους, του θορύβου και της ταχύτητας.

Δυστυχώς, σαν να μην μας έφθαναν τά άλλα προβλήματα, οι θάνατοι και οι σοβαροί τραυματισμοί από τροχαία αυξήθηκαν πανελλαδικά το πρωτο εξάμηνο του 2015, με την Κρήτη να τοποθετείται στην κορυφή αυτής της αύξησης (+46%).

Η συνάντηση αυτή, πέρα από μια εκδήλωσης μνήμη κι αγάπης γι αυτούς που λείπουν, αποτελεί μια ηχηρή διαμαρτυρία για την κατάσταση που επικρατεί στους δρόμους. Χιλιάδες άνθρωποι χάνουν την ζωή ή την αρτιμέλεια τους, χιλιάδες άλλοι βυθίζονται στο πένθος και την απόγνωση. Αλλά αυτά είναι δευτερεύοντα ζητήματα γι’ αυτους που εκπροσωπούν ή φιλοδοξούν να εκπροσωπήσουν την χώρα με τον μεγαλύτερο αριθμό θυμάτων από τροχαία στην Ευρώπη. Γιατι φαίνεται τελικά πως ο ΦΠΑ έχει μεγαλύτερη σημασία από την ανθρώπινη Ζωή. Αντιμέτωποι μ’ αυτή την κατάσταση φέτος θ’ ανεβάσουμε την ένταση και τον ρυθμό.

Για να ακουστεί πιο δυνατά και από περισσότερους πως δεν υπάρχουν μονόδρομοι και πολύ περισσότερο μονόδρομοι που οδηγούν στον τρόμο και στο θάνατο.

Η μουσική μαάς ανοίγει το δρόμο. Συχνά ξεχασμένο από τους περισσότερους.

Μας υπενθυμίζει πως μπορούμε να χαρούμε. Πως μπορούμε να ζούμε χωρίς κίνδυνο. Χωρίς επιθετικότητα. Χωρίς ανταγωνισμό. Με αρμονία και αυτοσχεδιασμό.

Ας την απολαύσουμε», αναφέρουν οι διοργανωτές.

Την εκδήλωση οργανώνουν ο πολιτιστικός σύλλογος Τυλίσου, ο οργανισμός

YOU ARE WHAT U DO – Κώστας Κουβίδης με τη συνδιοργάνωση της ΔΟΠΠΑΜαλεβιζίου και της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας Ηρακλείου.

Είσοδος ελεύθερη.




Από το Blogger.