-

Header Ads

Συναυλία του Παγκρήτιου Συλλόγου Καλλιτεχνών Κρητικής Μουσικής


Αγωνιστές της κρητικής μουσικής παράδοσης συναντώνται επί σκηνής, άνθρωποι που έχουν βιώσει, πιστέψει και ακολουθήσει πιστά τη μουσική της Κρήτης μας, καλλιτέχνες που έχουν προσφέρει με τρόπο μοναδικό στην ιστορία και τον πολιτισμό του τόπου αυτού, που με τόση χάρη στέκει υπομονετικά στην πάροδο του χρόνου. Την Τρίτη 25 Αυγούστου στο Κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης», ο Παγκρήτιος Σύλλογος Καλλιτεχνών Κρητικής Μουσικής, με παλιούς και νέους καλλιτέχνες και συγκροτήματα από όλο το νησί, ερμηνεύουν παλιά παραδοσιακά τραγούδια αλλά παρουσιάζουν και νεότερες συνθέσεις βασισμένες στα κρητικά μουσικά μονοπάτια. Καθένας παρουσιάζει το έργο του κι όλοι μαζί ενώνουν τις δυνάμεις τους για ένα στόχο κοινό, γι’ αυτό που αποκαλείται κρητική μουσική παράδοση.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Ώρα έναρξης: 21:30

Συμμετέχουν οι: Γαργανουράκης Χ., Κακλής Μ., Μελεσανάκης Ζ. Αλεφαντινός Μ., Παπαδάκης Γ., Κατσαμάς Γ., Μανωλιούδης Γ., Χαλκιαδάκης Γ., Σταυριανουδάκης, Κακουδάκης Κ., Βακάκης Δ., Κλωστράκης Ν., Βερεράκης Δ., Βαρδάκης Β., Λιαπάκης Μ., Βερδινάκης Κ. & Μ., Πετσάκης Μ., Κονταξάκης Μ., Δακανάλη Μ., Σταματογιαννάκης Σ., Παραδοσιακός Μουσικός Σύλλογος Αποκόρωνα «Ο Χαρίλαος», Αντιπροσωπία Μουσικών Κισσάμου, Λιγοψυχάκης Σ., Μαρκάκης Π., Λαογραφικός Όμιλος Λάζαρου και Μανώλη Χνάρη (Χορευτικό), Χορευτικό Συγκρότημα Δ. Καπαράκη.  

Ο Παγκρήτιος Σύλλογος Καλλιτεχνών Κρητικής Μουσικής ιδρύθηκε το 1981, εδρεύει στην πόλη του Ηρακλείου της Κρήτης και αριθμεί 560 περίπου μέλη μουσικούς και τραγουδιστές από όλη τη Κρήτη. Σκοπός του είναι η διάσωση, η διάδοση και η σωστή προβολή της κρητικής παράδοσης και ο σεβασμός στα ήθη και έθιμα του τόπου μας. Κάθε χρόνο διοργανώνει συναυλίες και διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις σε όλο τον κόσμο, με μουσικό πρόγραμμα στο οποίο οι καλλιτέχνες παίζουν και τραγουδούν παραδοσιακά τραγούδια και χορούς της Κρήτης.

Με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης.




Από το Blogger.