-

Header Ads

Πανελλήνιες 2015: Δείτε τις βάσεις για όλες τις σχολές !



Ανακοινώθηκαν πριν από λίγο οι βάσεις για την εισαγωγή σε ΑΕΙ και ΤΕΙ όλης της χώρας.!

Επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες για μεγάλη πτώση τους σε περιζήτητες σχολές.

Είναι ενδεικτικό το παράδειγμα της Γερμανικής Φιλολογίας Αθήνας που σημείωσε πτώση κατά 6.000 μόρια (!). Ενώ οι ιατρικές σχολές έχουν όριο εισαγωγής κάτω από 19.000 μόρια. Οπως προκύπτει άνοιξε η ψαλίδα μεταξύ των σχολών Αθήνας και επαρχίας (λόγω της οικονομικής κρίσης) ενώ οι θεωρούμενες «σχολές-ρετιρέ» έχουν σημειώσει μεγάλη πτώση.

Στα ΑΕΙ, τις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες, τα ΤΕΙ, τις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές και τις Ακαδημίες της Πυροσβεστικής και του Εμπορικού Ναυτικού εισήχθησαν φέτος 70.988 υποψήφιοι.  Φέτος ισχύει για πρώτη φορά το σύστημα της ηλεκτρονικής εγγραφής.

Δείτε τα αποτελέσματα των βάσεων όπως ανακοινώθηκαν από το υπ. Παιδείας:

Βάσεις εισαγωγής για ημερήσια Λύκεια

Βάσει;ς εισαγωγής για εσπερινά Λύκεια

Βάσεις εισαγωγής Αλλογενών-Αλλοδαπών εκτός Ε.Ε.

Βάσεις εισαγωγής για ΕΠΑΛ Β’ 2014

Βάσεις εισαγωγής για ΕΠΑΛ Β’ 2013

Οι βάσεις εισαγωγής για τις Πανελλήνιες 2015 έχουν ήδη αναρτηθεί και στην ειδική ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας, όπου οι υποψήφιοι μπορούν να δουν σε ποιο τμήμα κατάφεραν να εισαχθούν εισάγοντας τον κωδικό τους και τα αρχικά τους.

Τα αποτελέσματα θα αποσταλούν ηλεκτρονικά και στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, για να εκτυπωθούν ονομαστικές καταστάσεις των επιτυχόντων και να προωθηθούν στα αντίστοιχα σχολεία ευθύνης τους.





Από το Blogger.