-

Header Ads

Παραλία Ματάλων: Επανατοποθετήθηκε η ράμπα


Στην μαγευτική παραλία των Ματάλων, το Σάββατο 2 Μαΐου επανατοποθετήθηκε, για τη νέα καλοκαιρινή περίοδο που μόλις άνοιξε τις πύλες της, η ειδική κατασκευή, ώστε η παραλία να είναι προσβάσιμη σε ανθρώπους με κινητικά προβλήματα. Τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθεί η ίδια διαδικασία και στις παραλίες Καλαμακίου και Κόκκινου Πύργου.

Τρεις από τις τέσσερις παραλίες του Δήμου Φαιστού τα τελευταία 4 χρόνια δίνουν την δυνατότητα και τη χαρά στους ανθρώπους με κινητικά προβλήματα να απολαύσουν τα καλοκαιρινά τους μπάνια με ασφάλεια. Πριν από τέσσερα χρόνια ο Σύλλογος ΑμεΑ «ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ» με δική του πρωτοβουλία, έξοδα και πολλή εθελοντική εργασία από τους φίλους του έκανε πράξη ένα όνειρο, την πρώτη παραλία για ΑμεΑ, στον Κόκκινο Πύργο. Τα επόμενα χρόνια ο Δήμος Φαιστού ανέλαβε το κόστος ώστε η παραλία Καλαμακίου και Ματάλων να καταστούν και αυτές προσβάσιμες.

Την νέα καλοκαιρινή περίοδο, η Περιφέρεια Κρήτης ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημα του συλλόγου ΑμεΑ «ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ» και ανέλαβε την συντήρηση και την επανατοποθέτηση των ειδικών αυτών κατασκευών και στις  τρεις παραλίες.
O Σύλλογος ΑμεΑ Νότια Κρήτης «ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ», εκ μέρους όλων των ανθρώπων με κινητικά προβλήματα ευχαριστεί τον Περιφερειάρχη μας κο Αρναουτάκη Σταύρο και την αντιπεριφερειάρχη κα Μανασάκη Βιργινία, που με την κίνηση τους αυτή προσφέρουν ίσες ευκαιρίες για ψυχαγωγία στις υπέροχες θάλασσες της Νότιας Κρήτης στους ανθρώπους με ειδικές ανάγκες.




Από το Blogger.