-

Header Ads

Στα ''κάγκελα'' οι κτηνοτρόφοι της Κρήτης


Ψυχρολουσία στους κόλπους των κτηνοτρόφων της Κρήτης, καθώς νεότερη οδηγία του ΟΠΕΚΕΠΕ τους βάζει κυριολεκτικά το μαχαίρι στο λαιμό ζητώντας μία σειρά από διαδικασίες για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων τους με βάση τις απαιτήσεις της νέας ΚΑΠ και με φόντο το καθεστώς στα βοσκοτόπια.

Διαδικασίες χρονοβόρες και μεγάλου κόστους, όπως ισχυρίζονται οι ίδιοι, και μάλιστα σε ένα ασφυκτικό χρονικό πλαίσιο καθώς θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τη 17η Απριλίου.

Η νεότερη οδηγία του ΟΠΕΚΕΠΕ εκδόθηκε στις 27 Μαρτίου και όπως σχολιάζουν κτηνοτρόφοι απειλεί να τινάξει στον αέρα τις επιδοτήσεις, αφού τα όσα θέτει ως προϋποθέσεις, όπως εξηγούν, είναι αδύνατο να υλοποιηθούν μέσα σε λίγες ημέρες.

Όπως για παράδειγμα είναι, όπως σημειώνουν, ο αποχαρακτηρισμός των εκτάσεων από τη Δασική Υπηρεσία και το απαιτούμενο τοπογραφικό διάγραμμα.

Η ύπαιθρος "βράζει" στην κυριολεξία. Σήμερα στην Περιφέρεια Κρήτης θα πραγματοποιηθεί παγκρήτια σύσκεψη υπό τη Θεανώ Βρέντζου προκειμένου να αναζητήσουν τρόπους αντίδρασης.

πηγή




Από το Blogger.