-

Header Ads

Ανακαλύψτε την Κρήτη στο Google Street View


Μετά τις περιηγήσεις σε εξωτικούς προορισμούς του κόσμου, το Street View στο Google Maps εμπλουτίζει την πλατφόρμα με νέες φωτογραφίες και ειδικές συλλογές, προσφέροντας στους χρήστες την ευκαιρία να επισκεφθούν μερικά από τα ομορφότερα μέρη της Ελλάδας και στις επιχειρήσεις την ευκαιρία να προβληθούν στο διαδίκτυο.
Το Street View είναι ένας μοναδικός τρόπος να εξερευνήσει κάποιος νέα μέρη, να βρει τον ιδανικό προορισμό για τις διακοπές του ή να εντοπίσει με ακρίβεια μια διεύθυνση. Η Ελλάδα ήταν η 56η χώρα που εντάχθηκε στο Street View τον Ιούνιο του 2014. Από τις 24 Μαρτίου 2015 η πλατφόρμα εμπλουτίζεται με νέες φωτογραφίες και ειδικές συλλογές προσφέροντας στους χρήστες από όλο τον κόσμο την ευκαιρία να επισκεφθούν μερικά από τα ομορφότερα μέρη της Ελλάδας και στις επιχειρήσεις την ευκαιρία να προβληθούν στο διαδίκτυο.

Το Street View Trekker, ένα σακίδιο πλάτης εξοπλισμένο με μία κάμερα, μας επιτρέπει να περιηγηθούμε σε μερικές από τις μεγαλύτερες ελληνικές πόλεις, σε τοποθεσίες πολιτιστικής και ιστορικής αξίας, τοπία φυσικού κάλλους αλλά και σε μια σειρά από δημοφιλή τουριστικά αξιοθέατα. Ανακαλύψτε μαζί μας μερικές από τις καταπληκτικές συλλογές που έχουμε συγκεντρώσει σε συνεργασία με τους τοπικούς συνεργάτες μας για την Κρήτη:
Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στον μαγικό Μπάλι αλλά και στο Φαράγγι της Σαμαριάς.
Δέσμευση για ενίσχυση του Ελληνικού τουρισμού μέσω του  διαδικτύου

Η ενημερωμένη έκδοση του Street View επιβεβαιώνει επίσης τη δέσμευσή μας να στηρίξουμε την ανάπτυξη του Ελληνικού τουρισμού εισάγοντας περισσότερο περιεχόμενο από την Ελλάδα στο διαδίκτυο και αποτελεί μέρος του Grow Greek Tourism Online, της πρωτοβουλίας που δημιουργήθηκε για να παρέχει στους επιχειρηματίες του τουρισμού σε όλη τη χώρα δωρεάν εκπαίδευση και διαδικτυακά εργαλεία προκειμένου να ενισχύσουν τη δραστηριότητα τους καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.
Οι επιχειρήσεις μπορούν επίσης να επωφεληθούν από την τεχνολογία Street View με την ενσωμάτωση του Google Maps απευθείας στην ιστοσελίδα τους δωρεάν, να αναδείξουν τουριστικά μέρη αλλά και ιστορικά και πολιτιστικά αξιοθέατα που βρίσκονται στην περιοχή τους ή ακόμη και να αυξήσουν την ευαισθητοποίηση για μια τοπική βιβλιοθήκη ή ένα εστιατόριο.
Οι διοργανωτές εκδηλώσεων θα είναι σε θέση να αξιολογήσουν τοποθεσίες, εστιατόρια, ξενοδοχεία, μουσεία. Επιπλέον, οι κτηματομεσίτες μπορούν να εξοικονομήσουν χρόνο, διερευνώντας όχι μόνο τις ιδιοκτησίες που τους ενδιαφέρουν αλλά και τον περιβάλλοντα χώρο, κάνοντας πιο αποτελεσματική την επιλογή ακινήτου.

Τι είναι το Street View Trekker
Το 2012, παρουσιάστηκε το Street View Trekker, ένα σακίδιο πλάτης εξοπλισμένο με ένα σύστημα με κάμερα και την νεότερη πλατφόρμα για κάμερα Street View. Το  Trekker φοριέται από έναν χειριστή και καθώς εκείνος περιφέρεται πεζή σε μονοπάτια, εκείνο συλλέγει αυτόματα φωτογραφίες. Γίνεται συρραφή αυτών των εικόνων για να δημιουργηθούν οι πανοραμικές εικόνες 360ο που βλέπετε στους Χάρτες Google.
Μέχρι σήμερα, το Trekker έχει ταξιδέψει σε απίστευτα και μαγευτικά θαύματα της Φύσης και τοποθεσίες παγκόσμιας κληρονομιάς, όπως το Γκραν Κάνυον, το Ταζ Μαχάλ, το Άνγκορ βατ, τις Νήσους Γκαλάπαγκος ακόμα και τα μονοπάτια στην  Βενετία.
Όλα αυτά είναι μέρος της προσπάθειας των Χαρτών Google για να καταστεί η παγκόσμια πολυποίκιλη κληρονομιά και ομορφιά προσβάσιμη σε όλους. Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα ταξίδια του Trekker, επισκεφτείτε τη σελίδα: http://www.google.com/maps/about/behind-the-scenes/streetview/treks/

Τεχνολογία TREKKER
Έχει 15 φακούς στο επάνω μέρος του στύλου. Καθένας είναι στραμμένος σε διαφορετική κατεύθυνση έτσι ώστε να μπορούμε να παράγουμε πανοραμικές εικόνες 360ο. Καθώς ο χειριστής περπατάει, γίνεται λήψη φωτογραφιών κάθε 2,5 δευτερόλεπτα.
Το Trekker ζυγίζει περίπου 18 κιλά και το μέγεθός του μοιάζει με ένα σακίδιο ορειβασίας. Το ύψος του είναι περίπου 1,3 μέτρα όταν τοποθετηθεί στο έδαφος και όταν φοριέται το σύστημα κάμερας εξέχει από τους ώμους του χειριστή κατά 60 εκατοστά.
Η μπαταρία του Trekker έχει διάρκεια ζωής περίπου 6-8 ώρες με μια πλήρη φόρτιση.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ STREET VIEW
Υπάρχουν πάνω από ένα δισεκατομμύριο ενεργοί χρήστες των υπηρεσιών των Χαρτών Google κάθε μήνα.
Οι εικόνες Street View είναι διαθέσιμες σε περισσότερες από 66 χώρες, καθώς επίσης και της Αρκτικής και της Ανταρκτικής (με πιγκουίνους!).

ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΤΟΥ TREKKER STREET VIEW
Είτε θέλετε να εξερευνήσετε απόμακρες τοποθεσίες είτε μερικά από ωραιότερα πάρκα της γειτονιάς σας, το  Street View σας επιτρέπει να περιηγηθείτε εικονικά σε αυτά τα μέρη πριν ακόμα πάτε. Δείτε μερικά στιγμιότυπα:
Περιηγηθείτε στις αρχαίες Πυραμίδες.
Κάντε ράφτινγκ στον Ποταμό Κολοράντο.
Κάντε μια βόλτα στην Καναδική αρκτική ζώνη και στην παγκόσμια πρωτεύουσα των πολικών αρκούδων.
Σκαρφαλώστε στην κορυφή του Όρους Φίτζι.
Αναρριχηθείτε στο υψηλότερο κτίριο του κόσμου, το Μπουρτζ Καλίφα στο Ντουμπάι.
Κάντε μια στάση στον Πύργο του Άιφελ στο Παρίσι, το μνημείο με τους περισσότερους επισκέπτες στον κόσμο.

πηγή



Από το Blogger.