-

Header Ads

Ομιλία της Στέλλας Σκουτέλη για τη ''Μινωική Θρησκεία''


Μετά την επιτυχία των εγκαινίων της έκθεσης "Συνομιλώντας με τον Μινωικό Πολιτισμό" στο "Σπίτι του Πολιτισμού" στο Ρέθυμνο με έργα 22 καλλιτεχνών απ' όλη την Κρήτη, εμπνευσμένα από τον πλούτο και την ζωντάνια του πολιτισμού των Μινωιτών, η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή καθημερινά από  10.00-14.00 & 18.00-22.0 μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου στις 4.4. Αποσκοπεί να συνδέσει τους μικρούς και τους μεγάλους κατοίκους της Κρήτης του σήμερα με την πολιτιστικές τους ρίζες και θα πλαισιώνεται  από πρωινές επισκέψεις σχολικών τάξεων και μια σειρά πολιτιστικών δρώμενων.

Παράλληλα  την Παρασκευή 3 Απριλίου στις 19.00 διοργανώνεται ομιλία της ξεναγού, εικαστικού και συγγραφέως Στέλλας Σκουτέλη, που θα αναφερθεί στο θέμα της "Μινωικής Θρησκείας".
Θα επακολουθήσει συζήτηση με το κοινό,  την οποία θα διευθύνει ο αρχαιολόγος Δρ. Αντώνιος Βασιλάκης.

Μετά την συζήτηση  η  συνθέτρια Κατερίνα Τζεδάκι θα παρουσιάσει το  "Αμίλητο νερό", την σύνθεση της για ιδιοκατασκευασμένο ηλεκτρονικό μουσικό όργανο με ήχους σταλακτιτών, φωτιάς και  νερού από το σπήλαιο Μελιδονίου.

Το Σάββατο 4 Απριλίου στις 10.30 θα παρουσιαστεί το κείμενο της ιστορικού τέχνης Χριστίνας Λίτινα "Ζωντανή Τέχνη".

Η εικαστικός Χρύσα Βαθιανάκη θα διοργανώσει εργαστήρι για παιδιά  με θέμα "Τα Καμαραϊκά Αγγεία, σχήματα, χρώματα από χώμα", σε δύο τμήματα 11.00-12.30 (7-9 ετών) και 12.30-14.00 (10-12 ετών).

Για δήλωση συμμετοχής:
6983-079996 & chrysavathianaki@yahoo.gr

πηγή




Από το Blogger.