-

Header Ads

Ξενάγηση και ημερίδα για τα 100 χρόνια από τις ανασκαφές στο Μινωικό Ανάκτορο Μαλίων


Ξενάγηση και ημερίδα με αφορμή την συμπλήρωση εκατό ετών από τις ανασκαφές στο Μινωικό Ανάκτορο Μαλίων, πραγματοποιούν ο  Πολιτιστικός Σύλλογος "Συνομιλώντας με τον Μινωικό Πολιτισμό", ο Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος Μαλίων, ο Σύλλογος Γυναικών Μαλίων " Εστία" και οι εθελοντές Sarpidonistas.

Η πρώτη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 28 Μαρτίου και το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

* Στις 9:30 το πρωί ανοικτή ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο των Μαλίων με τον αρχαιολόγο Αντώνη Βασιλάκη και άλλους ξεναγούς. Από το Ηράκλειο θα φύγει πούλμαν χωρητικότητας πενήντα ατόμων, για το οποίο υπάρχουν ακόμα θέσεις. Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή με γραπτό μήνυμα στο τηλ. 6977-479717.

* Στις 12:00 το μεσημέρι, ανοιχτή ημερίδα με αρχαιολόγους εισηγητές στο κτήριο του πρώην Δημαρχείου Μαλίων:

- Σύντομοι χαιρετισμοί των συλλόγων και του αντιδημάρχου.

- "Εκατό χρόνια από την ανακάλυψη του ανακτόρου των Μαλίων από τον Ιωσήφ Χατζηδάκη" με τον Αντώνη Βασιλάκη, Δρ. προϊστορικής αρχαιολογίας και επίτιμο έφορο αρχαιοτήτων.

* "Μάλια. Πολιτικές και οικονομικές όψεις μιας ανακτορικής επικράτειας" με τον Κώστα Χρηστάκη, δρ. προϊστορικής αρχαιολογίας.

* "Μινωικά παλάτια και εκπαιδευτικοί περίπατοι στον λαβύρινθο της γνώσης" με την Ειρήνη Γαβριλάκη, προϊστορική αρχαιολόγο στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ρεθύμνου με ειδίκευση στην μουσειακή αγωγή.

Θα επακολουθήσει συζήτηση, που θα προσπαθήσει να συνδέσει την αρχαία μινωική  κληρονομιά με την σύγχρονη πολιτιστική κατάσταση και να διερευνήσει νέες ελπιδοφόρες κατευθύνσεις.

Η ημερίδα θα κλείσει, αφού προηγηθεί  ένα κέρασμα εκ μέρους των φιλόξενων πολιτιστικών συλλόγων Μαλίων.

πηγή




Από το Blogger.