-

Header Ads

Χρυσός ο Μανώλης Στεφανουδάκης



Συνεχίζει να εντυπωσιάζει ο Μανώλης Στεφανουδάκης στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Μετά το ασημένιο μετάλλιο στο AlAin, o «χάλκινος» Παραολυμπιονίκης του Λονδίνου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στον ακοντισμό κατηγορίας F53/54 κατά τη διάρκεια του μίτινγκ Fazaa που φιλοξενείται στο Κλαμπ Αστυνομίας του Ντουμπάι. 
Ο Μεσσαρίτης πρωταθλητής με καλύτερη βολή στα 28 μέτρα 12 εκατοστά (974 πόντους), βρέθηκε στην κορυφή του αγωνίσματος, ενώ παράλληλα βελτίωσε την καλύτερη επίδοση εφέτος στον κόσμο που είχε πετύχει λίγες ημέρες νωρίτερα με 27.85μ.


O ίδιος σε ανάρτησε που έκανε στο Facebook θέλησε να ευχαριστήσει τους χορηγούς του ενώ παράλληλα δεν έκρυψε την χαρά του για το χρυσό μετάλιο.

Αναλυτικά η ανάρτηση
Είμαι πολύ χαρούμενος. Σήμερα είδα το ακόντιο να ξεπερνάει τα 28 μέτρα. Συγκεκριμένα, 28,12μ. Αυτή η βολή με χαροποιεί ιδιαιτέρως. Είχα βάλει υψηλούς στόχους, αλλά για να είμαι ειλικρινής δεν περίμενα να σπάσω την 28άρα, όπως συνηθίζουμε να λέμε στην προπόνηση. Ήταν ένα όνειρο που μετά τις αλλαγές στον κανονισμό της πατέντας το 2011, φάνταζε πολύ μακρινό. Τελικά, τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο, το μόνο που χρειάζεται είναι πίστη, επιμονή, υπομονή και σκληρή δουλειά.


Αυτό που κάνω δεν είναι κάτι εύκολο. Αλλά όταν σκεφτώ ότι στην Ελλάδα υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν σε μένα και περιμένουν με αγωνία τα αποτελέσματα μου, ο Θεός μου δίνει ανεξέλεγκτη δύναμη. Ευχαριστώ την Παναγιά που οδηγεί το ακόντιο μου, τους ανθρώπους που είναι δίπλα μου και με στηρίζουν με κάθε τρόπο, τους προπονητές μου που όλα αυτά τα χρόνια είναι δίπλα μου κάθε μέρα παρά τις τόσες δυσκολίες που έχουν και αυτοί να αντιμετωπίσουν στην προσωπική τους ζωή.


Σήμερα ήμουν ιδιαίτερα φορτισμένος, γιατί ήξερα, ότι ο προπονητής μου, Γιώργος Βαρβεράκης, την ώρα που εγώ αγωνιζόμουν στο στάδιο, αυτός έδινε για δεύτερη φορά τη δική του μάχη στο νοσοκομείο για την υγεία του. Και παρόλο, που ήταν μια τόσο δύσκολή μέρα γι' αυτό δεν ξέχασε να μου στείλει μήνυμα και να με εμψυχώσει. Αφιερώνω για άλλη μία φορά τα μετάλλια μου στους προπονητές μου Βαρβεράκη, Σκαντζάκη και Ιωαννίδη.


Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους χορηγούς μου ΜΙΝΕΤΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΙ, ΚΑΡΑΤΖΗΣ Α.Ε., ΜΙΝΟΑΝ LINES, ΝΕΡΟ ΖΑΡΟΣ, ΚΤΕΛ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ – ΛΑΣΙΘΙΟΥ, που με στηρίζουν. Ευτυχώς, που στην Ελλάδα υπάρχουν κάποιοι επαγγελματίες με ιδιαίτερες ευαισθησίες. Επαγγελματίες που επιλέγουν να στηρίξουν τον αθλητισμό, γιατί διαφορετικά θα ήταν αδύνατον να αποδίδουμε σε αυτό που την αρχαιότητα διδάσκεται στην χώρα μας, στο ''Νους υγιής, εν σώματι υγιεί''.»





ΠΗΓΗ : prismasport
Από το Blogger.