-

Header Ads

Θέση σε σούπερ μάρκετ και ξενοδοχεία παίρνουν τα κρητικά προϊόντα


Προετοιμάζεται το 4ο παγκρήτιο φόρουμ προώθησης των κρητικών προϊόντων στα κρητικά ξενοδοχεία και στα δίκτυα διανομής - σούπερ μάρκετ. Στη διοργάνωση συμπράττουν τα Επιμελητήρια Κρήτης και οι Ενώσεις Ξενοδόχων Κρήτης που σήμερα συναντήθηκαν με τους συνδιοργανωτές και τους φορείς υποστήριξης στην αίθουσα ΚΑΡΟΥΖΟΥ Επιμελητηρίου Ηρακλείου (Κορωναίου 9, Ηράκλειο).

Το 4 Παγκρήτιο Φόρουμ θα πραγματοποιηθεί στις 21 και 22 Μαρτίου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης, στις Γούρνες. Κατά την πρώτη μέρα οι παραγωγοί θα δειγματίσουν σε ξενοδόχους και τη δεύτερη μέρα σε εκπροσώπους αλυσίδων σούπερ μάρκετ και εμπορικών καταστημάτων.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, Μ. Αλιφιεράκης τόνισε ότι συνεχίζεται η προσπάθεια που κάνουν όλα τα Επιμελητήρια της Κρήτης. Οι ξενοδόχοι τόνισαν ότι προσπαθούν να εντάξουν τα κρητικά προϊόντα στα ξενοδοχεία τους, αλλά αποτρεπικό παράγοντας αποτελούν οι τιμές, που θεωρούν ότι είναι υψηλές. Κάλεσαν τους παραγωγούς να συνεργαστούν μεταξύ τους και για να μειώσουν το κόστος αλλά και για να ανταποκριθούν στις ποσότητες που ζητούν οι ξενοδόχοι.

Από την πλευρά τους οι παραγωγοί, μέσω εκπροσώπου από την Ένωση Μεσαράς, τόνισαν ότι ήδη οι τιμές είναι συμπιεσμένες προς τα κάτω και πως δεν υπάρχει κανένα περιθώριο να "πέσουν" περαιτέρω.




πηγή
Από το Blogger.